Uppdaterad 07 november 2022
Skriv ut

Marika Löf, Lillsjöskolan – årets vinnare av Pedagogiska priset 2021/2022

Marika Löf, Lillsjöskolan, Upplands-Bro kommun, tilldelas Pedagogiska priset läsåret 2021/2022. Marika Löf får utmärkelsen för sitt arbete på Fyren, en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun för elever med behov av extraordinärt stöd.

Bild på vinnaren och utdelare av priset

Utdelning av årets Pedagogiska pris, fr v Paul Gustafsson (M), utbildningsnämndens ordförande, Fredrik Nordvall, utbildningschef Upplands-Bro kommun, Marika Löf, vinnare av Pedagogiska priset 2021/2022, Hans Åberg (L), 1:e vice ordförande utbildningsnämnden samt Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande utbildningsnämnden.

– Jag är så glad och rörd, säger Marika Löf, det här verkligen en bekräftelse på att det arbete vi gör varje dag ger resultat.

Arbetsmötet på Lillsjöskolan på fredagsmorgonen avbröts överraskande av en prisutdelning. Utbildningsnämndens ordförande, Paul Gustafsson (M), överlämnade blommor, Hans Åberg, (L) 1:e vice ordförande överlämnade prischecken på 30.000 kronor och diplomet överräcktes av Rolf Nersing, (S) 2:e vice ordförande.

– Du har gjort en fantastisk insats Marika, säger utbildningsnämndens ordförande Paul Gustafsson (M). Lika viktigt är att hela Lillsjöskolan är ett så bra team, för det lägger grunden för ett bra jobb för dem vi arbetar för – våra elever.

Motiveringen till Pedagogiska priset - fokusområde Lustfyllt lärande - är:

”På Fyren, som är en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun, bedrivs en fantastisk undervisning som genomsyras av kvalité, lustfyllt lärande och social samvaro. Marika har genom sin skicklighet skapat en kravanpassad, tydlig, lustfylld och flexibel undervisning med hög kvalité som möter elevernas behov av extraordinärt stöd.

Samtliga elever deltar aktivt och med stor lust i undervisningen och i den sociala samvaron. Eleverna i gruppen har varierande behov och tillhör olika årskurser, så undervisningen genomförs på olika nivåer med stödstrukturer. Det innebär att alla kan delta i samma aktivitet/lektion, vilket resulterar i ett lärande som bygger på ett samspel mellan pedagog och elever.”

Prispengarna kommer att användas till verksamheten i Fyren.

Är du nöjd med informationen på sidan?