Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Årets arbetsplats 2021 i Upplands-Bro kommun: Två vinnare!

När kommunens årliga tävlingen Årets arbetsplats avgjordes stod det klart att inte bara en - utan två! - enheter hade vunnit. Kommunikationsenheten och avfallsenheten fick ta emot blommor på onsdagens kommunfullmäktige av ordförande Anders Åkerlind (M).

Bild på några av vinnarna i årets arbetsplats

Delar av båda enheterna på bild. Mikael Thelin, Yunus Emre Kücükgöl, och Marina Danhill från avfallsenheten samt Stella Papapanagiotou, John Marin, Sara Eklind och Maria Olsson Solmaz från kommunikationsenheten.

– Vi hade två kandidater som var så bra att vi inte kunde bestämma oss för bara en, sa Anders Åkerlind (M), ordförande i kommunfullmäktige när det var dags att tillkännage vem som vunnit Årets arbetsplats 2021.

Därefter läste han upp motiveringarna till varför avfallsenheten och kommunikationsenheten förtjänade att vinna och räckte över blommor och godis till de båda cheferna: Sara Eklind på kommunikationsenheten och Mikael Thelin på avfallsenheten.

För att kvalificera sig som Årets arbetsplats inom Upplands-Bro kommun ska man visa att man har genomfört verksamhets- och kvalitetsutveckling och att man har uppnått sina mål i förhållande till budget.

Dessutom ska man kunna visa hur man med hjälp av organisationsfilosofin HEP, som står för Helhetssyn, Engagemang och Professionalitet, arbetar med att skapa mervärde för invånarna samt en attraktiv arbetsplats för nuvarande och framtida medarbetare.

– Det känns fantastiskt att vårt arbete uppmärksammas! Vi har genomfört en förflyttning från att fungera som stödfunktion till att arbeta strategiskt. Under 2021 implementerade vi kommunens nya grafiska profil, vi påbörjade arbetet med den unika invånarsajten som snart lanseras och vi byggde en filmstudio som har möjliggjort bland annat interaktiva samrådsmöten. Vi har också ökat takten i vår externa kommunikation, säger Sara Eklind.

– Jag är så stolt över vårt team! Vi har förändrat avfallsinsamlingen radikalt. Vi har bytt ut cirka 10 000 kärl i kommunen till de nya fyrfackskärlen, uppdaterat våra system för hur kärlen töms och lanserat en avfallsapp, säger Mikael Thelin.

Förutom äran får Årets arbetsplats en summa pengar. Avfallsenheten kommer att använda prissumman till återhämtning och förkovran, kommunikationsenheten planerar en studieresa.

– Det är ett privilegium att få ta del av allt fantastiskt arbete som görs i vår kommun. Båda de här enheterna är otroligt värdiga vinnare, säger AnnCatrin Brattström, personalchef.

Är du nöjd med informationen på sidan?