Uppdaterad 02 september 2022
Skriv ut

Konstfestivalen Wallstreet Stockholm i Bro invigs lördagen den 4 juni

Wallstreet Stockholm är en konstfestival som kommer att pågå i Bro under juni till augusti med konstverk och aktiviteter. Lördagen den 4 juni kl 11-13 invigs konstfestivalen i Bro Centrum.

Affisch i starka färger för wallstreet

Ingen innehållsförteckning finns

Under juni-augusti uppförs konstverk på offentliga platser i Bro. Konstverken uppförs av etablerade konstnärer tillsammans med invånare eller av invånare som handleds av konstnärer. Som en del av Omdaning Bros arbete med att engagera sommarjobbande ungdomar i lokalsamhället involveras unga i det konstnärliga arbetet. Performanceverk och evenemang genomförs även för att engagera kommuninvånarna i konstfestivalen.

Under invigningen av Wallstreet Stockholm i Bro Centrum, bjuds på tal och musik på scenen. Dessutom bjuder Bro Centrum på glass!

Under invigningsdagen kan du som besökare ta det av fasadkonstverken "Bro Facades" på Fjärilsstigen och installationerna "Coloring Billboards" som målas av ukrainska konstnärer. Du kan även interagera med konstnären Guido Mitidieri som skapar ett performanceverk vid amfiteatern.

Program för invigningen

Invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos

Rockgruppen Four Thunders från Kulturskolan Upplands-Bro

Presentation av konstnärer

Presentation av konstnärer

Popgruppen Plectdrums från Kulturskolan Upplands-Bro

Brasskvintett från Kulturskolan Upplands-Bro

Robban, vinnaren av Funkisfestivalen Upplands-Bro 2022

Musik från Samuel Gajicki

Är du nöjd med informationen på sidan?