Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Nya boulebanan invigd i Kungsängen

Nu har alla boulespelare i Upplands-Bro fått betydligt bättre möjligheter att utöva sitt intresse. På tisdagen invigdes den nya boulebanan intill Kungsängens gamla idrottsplats.

Tre män spelar boule

Eddy Malm, PRO, Peter Wissing (M), förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Hans Dahlberg, SPF Seniorerna, testar den nya boulebanan i Kungsängen.

- Jag tycker att det är helt fantastiskt att vi som kommun kan vara med och stötta något som både stimulerar fysisk och social aktivitet, säger Peter Wissing (M), förste vide ordförande i kultur- och fritidsnämnden, som invigde banan.

På plats fanns också båda pensionärsföreningarna PRO och SPF Seniorerna, som anordnar boulespel för sina medlemmar två gånger i veckan.

- Tidigare blev våra mer provisoriska boulebanor förstörda till och från när fordon åkte in på grusplanen och buskörde. Med den nya inhägnaden och nytt grus får vi helt andra förutsättningar. Det här betyder jättemycket för oss, säger Hans Dahlberg, bouleansvarig för SPF Seniorerna.

- Ja, det är fantastiskt att kunna träffa likasinnande och umgås på det här sättet, fyller Eddy Malm i, bouleansvarig för PRO.

Inom den nya inhägnaden ryms upp till 14 banor. Här träffas boulespelare från PRO och SPF Seniorerna varje tisdag och onsdag kl 10 för att spela tillsammans. Oftast är det mellan 20 - 30 spelare på plats.

Men på andra tider är alla välkomna att använda banorna.

- Jag hoppas att fler nu tar chansen och testar boule, säger Peter Wissing.

Är du nöjd med informationen på sidan?