Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Vattenskada försenar invigningen av Lillsjö friluftsgård

Invigningen av den nya friluftsgården vid Lillsjön skulle ha varit i maj månad, men en vattenskada har satt stopp för det. Troligen kan byggnaden inte tas i bruk förrän i augusti.

– Vattenskadan inträffade under själva byggprocessen och bara tre dagar före slutbesiktning. Vi är väldigt ledsna över det här och hoppas kunna öppna friluftsgården så snart som möjligt, men just nu är prognosen först i slutet av sommaren, säger Susanne Lindqvist, avdelningschef idrott och förening på kultur- och fritidskontoret.

Den nya friluftsgården är över 280 kvadratmeter stor, vilket är mer än 85 kvadratmeter större än den gamla som brann ned 2018. I byggnaden kommer det bland annat att finnas kafé, klassrum, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum.

– Men innan vi har tillgång till huset kommer servicen i sommar att se likadan ut som de senaste fyra åren, det vill säga toaletter i form av bajamajor och en food truck som finns på platsen då och då, säger Susanne Lindqvist.

Även om friluftsgården inte öppnar förrän senare i sommar kommer besökarna i alla fall att kunna ha glädje av andra nyheter vid Lillsjön redan från maj. En enklare parkourbana är redan på plats liksom en yogaplattform och en ny fin lekplats för de yngsta.

Är du nöjd med informationen på sidan?