Framtidslabbet – en väg tillbaka till samhället för unga
Känner du en ung person som skulle behöva en hjälpande hand tillbaka till samhället och en meningsfull framtid? Framtidslabbet är projektet som vänder sig till unga som av olika skäl inte fullföljt sin skolgång eller arbete och hamnat i ett oönskat utanförskap.
Vårterminen och skolavslutningen närmar sig. Men för alltför många unga har skolan redan slutat. För de som hoppat av sina studier i förtid är riskerna stora att hamna i ett utanförskap senare i livet.
– Framtidslabbet välkomnar unga i åldrarna från 16 till 24 och här finns möjligheten att delta i vägledande och coachande samtal, prova-på-verkstad och workshops med olika teman, säger Stefan Lindberg, projektledare för Framtidslabbet i Upplands-Bro kommun. Målet är att stärka individens självkänsla och kompetens för att de ska kunna ta steget tillbaka till studier eller arbete – in i samhället igen.
Projektet tar emot deltagare från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunens socialförvaltning, de som är en del av kommunens aktivitetsansvar och de unga som inte finns registrerade någonstans. Under 20 veckor erbjuds aktiviteter individuellt eller i grupp.
– Vi vill ha kontakt med dem som är allra svårast att nå, säger Stefan Lindberg. De som inte vill ha någon kontakt. Här hoppas vi att kunna nå fram till de unga vuxna, framförallt genom föräldrar eller nära anhöriga som vet precis vad individen behöver.
Bakom Framtidslabbet står Europeiska Socialfonden som beviljat medel till Upplands-Bro och Järfälla kommuner för att i samarbete driva projektet för att nå unga vuxna 16-24 år, som saknar sysselsättning – studier eller arbete.
Här kontaktar du Framtidslabbet
Vi på kontaktcenter finns här för dig!
- Fråga oss
- Felanmälan
- kommun@upplands-bro.se
- 08-581 690 00 Stängt
- Chatta med oss
- Videosamtal - öppet vardagar kl 10-11
Är du nöjd med informationen på sidan?