Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Här är årets företagare, årets unga företagare samt vinnare av Ung Företagsamhet

Under april utsågs årets företagare och årets unga företagare i Upplands Bro kommun. Under april utsågs även vinnarna i Ung Företagsamhet (UF). Här kan du läsa om vinnarna.

Årets företagare 2022:

Sokrates Tsiaras – Pan Trading AB

Två personer visar diplomet

Motivering:

"En mångårig pionjär och sann entreprenör som inspirerar, ser möjligheter och har ett stort varmt hjärta."

Sokrates började exportera maskiner och lastbilar redan 1992 – mitt i finanskrisen. Några år senare hade det vänt och då blev det brist på maskiner varför Sokrates, snabb som han var, raskt började köpa in maskiner till Sverige i stället.

År 2000 byggde Sokrates sin första verkstad och började nu sälja direkt till slutkund. Några år senare var marknaden mogen för ett uthyrningskoncept som den drivne Sokrates då byggde upp.

Att hela tiden ha örat mot marken, eller rättare sagt marknaden, och att finnas där kunderna finns har varit framgångskonceptet för vår Årets Företagare.

Årets Företagare inspirerar med sin driftighet, sitt entreprenörskap och sin aldrig sinande energi. Sokrates Tsiaras är en värdig vinnare av Årets Företagare i Upplands-Bro 2022

Företagarna i Upplands-Bro delade ut priserna tillsammans med kommunen. Pristagarna går nu vidare till Företagarnas Regionfinal.

Årets unga företagare 2022:

Eric Hasso – Igelkottstudios AB

Två kvinnor och en man

Motivering:

"En sann eldsjäl med filmskapandet i blodet.
Kreatör som inspirerar, motiverar och utbildar branschkollegor för framtiden."

Eric föddes in i filmskapandets värld med Farfar Harry som sin största idol och inspiration. Han har sedan följt sin vision och skapat ett blomstrande företag i Igelkott Studios.

Årets unga företagare har verkat och tidigt gjort sig ett namn i filmbranschen, där företagets expertis främst inriktat sig mot skapandet av bilscener och redigering av dessa.

Med en vision att bryta barriärer och ligga långt fram teknikmässigt, inspirerar han både branschkollegor och hjälper till med utvecklingen av bilscener.

Det han inte bemästrar själv, lär han sig och utbildar sedan vidare kollegor i branschen, som en sann förebild.

Juryn ser en ung kreativ företagare som ser ljust på framtiden och som arbetar för att utvecklas kontinuerligt. Tillsammans med sin erfarenhet, kompetens och engagemang inom området är han en god förebild för unga filmskapare, men även för den äldre generationen.

Det är ett sant nöje att tilldela Eric priset som årets unga företagare i Upplands-Bro kommun.

Prisutdelning till årets vinnare i Ung företagsamhet

Fyra bilder från prisutdelningen på scen

Den 27 april var det äntligen dags för årets prisutdelning till våra fantastiska unga entreprenörer som går på Upplands-Brogymnasiet. Eleverna fick börja med att lyssna till Roy Frijters som är en mångsidig entreprenör från Bro. Han gav tips på vad du INTE bör göra när man ska starta ett företag, ett mycket roligt och inspirerande föredrag. Ett stort tack till Roy för hans medverkan denna dag. Sedan var det dags för juryn, som bestod av representanter från Sparbanken Enköping, Damernas Affärsnätverk, Företagarna i Upplands-Bro samt Upplands-Bro kommun, att dela ut årets priser. Många bra affärsidéer bidrog till tuffa val. Tillslut fick dessa UF-företag flest röster.

Årets bästa affärsplan: Outline Clothing

Årets Inspiratör: Fillippa Kristoffersson - Your Recycling

Årets UF företag: Padel Revival

Årets bästa monter: IInvej

Tack till alla tävlande, ni är alla vinnare!!!!!!

Är du nöjd med informationen på sidan?