Uppdaterad 29 augusti 2022
Skriv ut

Upplands-Bro är topp tre i landet på digitalisering

Det blev inte vinst för Upplands-Bro kommun i tävlingen Sveriges digitaliseringskommun 2021 som avgjordes på Kvalitetsmässan i Göteborg under måndagen – men en ärofylld delad andraplats tillsammans med Växjö kommun och en lärorik erfarenhet. Vann gjorde Sundsvalls kommun.

SE FILMEN: Så jobbar Upplands-Bro med digitalisering

Kvalitetsmässan är ett forum för verksamhets- och samhällsutveckling inom offentlig sektor. Vartannat år delas priset Sveriges digitaliseringskommun ut till den kommun har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet, skriver Kvalitetsmässan på sin hemsida.

Finalister i denna omgång blev Upplands-Bro, tillsammans med Växjö och Sundsvalls kommuner. På måndagen 2 maj kungjordes vinnaren som alltså blev Sundsvalls kommun. På delad andraplats hamnade Upplands-Bro och Växjö.

– Digitalisering spelar en viktig roll i utvecklingen av kommunens arbete. Det handlar om att effektivisera våra processer och ge ännu bättre service till alla Upplands-Broare. Att Upplands-Bro ligger i framkant på det här området gör mig både stolt och glad, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommundirektör Ida Texell ser finalplatsen som ett kvitto på att kommunen jobbar med rätt saker.

– Jag är oerhört stolt över att vi tog oss till final och över mina medarbetare. Vi har tillsammans skapat ett klimat med högt i tak, med fokus på innovation och att möjliggöra förbättring. Vi omsätter nya idéer i praktiken och arbetar kreativt med våra digitala verktyg som hjälper oss att bygga ett hållbart samhälle med service och tillgänglighet för alla invånare, säger Ida Texell.

Sveriges digitaliseringskommun arrangeras av Kvalitetsmässan i samarbete med Sveriges kommuner och regioner (SKR), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Regeringskansliet, It & telekomföretagen, Microsoft, Telia, Vinnova.

 

Bildkollage. Händer på tangentbord, robot i samtal med människa och skrattande barn med läsplatta

Är du nöjd med informationen på sidan?