Uppdaterad 29 augusti 2022
Skriv ut

Tre veckor kvar till Näringslivsdagen

Vårens stora näringslivsdag hålls på Bro Park den 18 maj. Det blir en dag fylld med inspirationsföreläsare företagsmässa och galopp, helt kostnadsfritt för dig som företagare. Anmälan är öppen till 13:e maj.

Bild med logotyp för Näringslivsdagen 2022

Näringslivsdagen i Upplands-Bro riktar sig till företag i alla storlekar som är verksamma i kommunen. Under dagen bjuds på inspirationsföreläsningar från kända talare och entreprenörer samt möjligheter till mingel med andra företagare och tjänstemän på kommunen. Under dagen som sker på Bro Park hålls även galopptävlingar.

– Efter pandemin känns det roligt att kunna träffas fysiskt igen. Med årets näringslivsdag vill vi erbjuda kommunens företagare möjligheter att knyta kontakter mellan varandra, men också med kommunen. Därför kommer tjänstemän från flera olika avdelningar att finnas på plats för att svara på frågor om alltifrån bygglov till energieffektivisering och tillståndsprocesser, säger Katarina Barter, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

Är du på jakt efter ny mark eller nya lokaler? På plats finns exploatörer och fastighetsägare. Självklart kan du också träffa tjänstemän från kommunen som svarar på frågor om pågående och kommande planer. Ta tillfället att ställa ut och visa upp din verksamhet, knyt kontakter för framtiden, få inspiration och hitta nya samarbetspartners.

Bild på de fyra som talar under Näringslivsdagen 2022

Saeid Esmaeilzadeh, kemist, företagsledare och medgrundare av bland annat Serendipity, ett svenskt investeringsföretag som startar, utvecklar och förvaltar teknikbolag. Av en lyckosam slump framställer han världens hårdaste glasmaterial när ett experiment inte går riktigt som det ska vilket ledde till att Serendipity startade. Sedan dess har han byggt och drivit över tio bolag tillsammans med barndomsvännen Ashkan Pouya. Tillsammans har de byggt både miljardbolag och broar mellan akademin och affärsvärlden. Det är en resa från miljonprogrammens förorter till att idag vara några av Sveriges mest framgångsrika och nyskapande entreprenörer.

Jesko Koenigsegg, började sina unga år som jockey och då främst inom hindergaloppen. Livet som jockey övergick så småningom till att äga galopphästar och att hjälpa sonen Christian att starta upp företaget Koenigsegg - en av världens mest kända märke av supersportbilar.

Sanna Martin, en skrivande sångerska, skådespelare och speaker. Aktuell med en ny podd ”Din röst, om att höras påverka och rösta” där hon bjuder in kända gäster, politiska profiler och sakkunniga experter för reflektioner kring retorik, politik, underhållning, bildning, allt som ryms inom begreppet röst. Hon har setts i olika musikaler som The Phantom of the opera, GHOST och Förklädet.

Julian McLaren, känd från TV som programledare och expertkommentator på TV12 i deras trav- och galopprogram på ATG Live. Julian är även lokalföretagare med verksamheten i Upplands-Bro som galopptränare på Bro Park.

Är du nöjd med informationen på sidan?