Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Upplands-Bro bäst i landet på livsmedelskontroller

Upplands-Bro landar på plats 41 av 189 kommuner som deltar i den årliga NKI-rankingen (Nöjd-kund-index) som presenterades den 21 april. Inom kategorin livsmedelskontroller får Upplands-Bro kommun högst betyg i landet.

Bild på diplom som ligger på bord med blommor

Varje år undersöks hur företagare tycker att Sveriges kommuner sköter sin myndighetsutövning gentemot näringslivet. Nu är resultatet från 2021 års undersökning här och företagarna i Upplands-Bro ger höga betyg till kommunens service.

– Upplands-Bro utvecklas i snabb takt. Det ställer höga krav på kommunens verksamheter. För oss är det avgörande att kommunen är en effektiv organisation som på ett modernt sätt möter våra invånares behov och ger en god service till både människor och företag, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upplands-Bro landar på plats 41 av 189 kommuner. Bland de 52 kommunerna inom Stockholm Business Alliance ligger Upplands-Bro på plats 11.

Inom kategorin livsmedelskontroller tar kommunen ett stort kliv uppåt till en ranking på 95 av 100. Det är den högsta rankingen bland de 189 deltagande kommunerna – ett toppbetyg från näringslivet till kommunens livsmedelskontrollanter. Inom kategorin serveringstillstånd får Upplands-Bro högst betyg bland de 52 kommunerna inom Stockholm Business Alliance

Kent Olsson är livsmedelsinspektör i Upplands-Bro kommun. Enligt honom är det höga betyget ett resultat av ett långsiktigt relationsbyggande.

– Jag har arbetat i kommunen i många år och byggt upp goda relationer med livsmedelsföretagarna här. Jag åker också runt i kommunen och äter lunch hos våra lokala företagare nästan dagligen. Företagarna uppskattar att vi kan ha en löpande dialog och att vi på kommunen är lätta att få tag på, säger Kent Olsson.

Det som bedöms i undersökningen är tillgänglighet, information, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

NKI Upplands-Bro kommunärenden 2021

Bygglov: 74/100

Mark: 84/100

Miljö- och hälsoskydd: 70/100

Livsmedelskontroll: 95/100

Serveringstillstånd: 97/100

Brandskydd: 72/100

Sammanlagt: 79

Är du nöjd med informationen på sidan?