Uppdaterad 02 september 2022
Skriv ut

Dags för Funkisfestivalen!

På fredag den 1 april är det dags för Funkisfestivalen, Sveriges största musiktävling för personer med funktionsvariation. Deltävlingen i Upplands-Bro har samlat hela 14 artister som uppträder på Ekhammarscenen i Kungsängen. Tävlingen direktsänds också i Upplands-Bro kommuns Youtubekanal.

Foto av artist på scenen

Det är tolfte året i rad som Funkisfestivalen arrangeras i Upplands-Bro. Helt nytt för i år är att deltävlingen både genomförs inför publik på Ekhammarsscenen i Kungsängen och samtidigt sänds på Youtube.

– Efter pandemin känns det fantastiskt att få se artisterna på scenen igen inför publik, men också pirrigt att genomföra en direktsändning parallellt. Det är mycket som måste fungera, säger Helena Karlsson, kultursamordnare och producent, som projektleder tävlingen i Upplands-Bro.

– En annan nyhet är att vi har med en jury i år för första gången sedan 2017 som tillsammans med tittarnas röster utser vinnaren. Ungefär som i Melodifestivalen, tillägger Helena.

För den som vill se artisterna livs levande på scenen går det att köpa biljetter via kommunens kulturportal (se länk i faktarutan nedan).

Artisterna kommer att bjuda på allt från dansbandsgung av Arvingarna till kärleksballader av Céline Dion och röstningen sker via www.menti.com.

Årets tävling

14 artister deltar i årets deltävling av Funkisfestivalen i Upplands-Bro kommun. Den avgörs på Ekhammarsscenen fredagen den 1 april, 2022 kl 18.

Vinnaren går till semifinal som avgörs den 26 - 27 april, 2022 på Nalen i Stockholm. Riksfinalen är den 29 augusti, 2022 på Waterfront i Stockholm.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största musiktävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt evenemang som anordnas sedan 2011.

Är du nöjd med informationen på sidan?