Uppdaterad 22 maj 2023
Skriv ut

Kommunstyrelsens presidiums enade ställningstagande med anledning av krisen i Ukraina

Med anledning av den pågående krisen i Ukraina har kommunstyrelsens presidium i Upplands-Bro enats kring ett gemensamt ställningstagande i tre punkter.

Foto på två män och en kvinna.

Samarbete för Upplands-Bros bästa

Putins aggressiva invasion av Ukraina kräver mer av samarbete, samförstånd och nationell samling i Sverige och i Upplands-Bro. Politikerna i Upplands-Bro prioriterar samförstånd och samarbete.

Solidaritet med ukrainska befolkningen
Sverige måste ha beredskap för att kunna stödja Ukraina och den ukrainska befolkningen med det som landet efterfrågar. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) fattade på fredagen 25/2 2022 beslut om att den ukrainska flaggan ska hissas vid kommunhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro för att visa solidaritet med ukrainska kommuner och dess befolkning. Ett beslut som stöttades av samtliga partier representerade i kommunfullmäktige; S, SD, L, C, V, KD, och MP .

Värna asylrätten

Sverige och EU ska värna asylrätten och vara en öppen famn för de som flyr undan krig och förtryck. Upplands-Bro kommun har, tillsammans med landets kommuner, ett ansvar i flyktingmottagandet och deltar aktivt i planeringen tillsammans med samverkan Stockholm och Länsstyrelsen.

Ställningstagandet antogs av kommunstyrelsens presidium:

Fredrik Kjos (M)
kommunstyrelsens ordförande

Martin Normark (L)
kommunstyrelsens 1:e vice ordförande

Camilla Janson (S)
kommunstyrelsens 2:e vice ordförande

Är du nöjd med informationen på sidan?