Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Besöksnäringen i Upplands-Bro är redo för fler gäster

Två år av pandemi och restriktioner har drabbat besöksnäringen hårt. Företagare har kämpat för sin överlevnad och Upplands-Bro kommun har på olika sätt försökt stötta det lokala näringslivet. Nu när restriktionerna lättat har besöksnäringen börjat blicka framåt, öppna upp och ta emot fler gäster.

Foto på Lejondals slott

Besöksnäringen har länge varit drabbad under pandemin, framför allt konferensanläggningar vars affärskoncept bygger på fysiska möten. Ett exempel är Lejondals slott som under pandemin var tvungna att helt stänga sin verksamhet under en period. Nu har Lejondals slott dragit i gång sin verksamhet igen.

Petra Peltonen på Lejondals slott

Petra Peltonen på Lejondals slott

– Äntligen öppnar vi upp slottsportarna igen och fyller slottet med prat och skratt från våra underbara gäster, säger Petra Peltonen från Lejondals slott.

Även Almare Stäket och Gällöfsta herrgård har haft det tufft under de senaste två åren. Nu erbjuds fler aktiviteter för allmänheten. Gällöfsta Herrgård erbjuder på Frunch utvalda söndagar under våren. Vad är Frunch? Enligt Gällöfsta är det ett mellanting mellan frukost, tidig lunch, extremt sen frukost eller långlunch. Polobaren på Almare Stäket erbjuder lättare lunch och fika lördag och söndag denna helg.

Kommunen har gjort insatser för att stötta besöksnäringen under pandemin, som ett komplement till statliga stöd. Exempelvis genom att ge gymnasielever luncher under 2020 och 2021 hos olika lokala restauranger. Ett annat exempel är att alla månadsanställda i Upplands-Bro kommun fick en julgåva i form av ett presentkort på 250 kronor som kan lösas in hos det lokala näringslivet i kommunen.

I veckan samlades även en stor del av Upplands-Bros besöksnäringen då Visit Upplands-Bro hade årsmöte och den ekonomiska föreningen för organisationen bildades. Gemensamma insatser för att lyfta och marknadsföra Upplands-Bros attraktiva besöksnäring var i fokus.

Är du nöjd med informationen på sidan?