Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Lokala näringslivet möter unga affärsidéer i digital pitch

Onsdagen den 9 februari fick elever i Upplands-Bro gymnasiet, som driver ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet, möjligheten att kunna delta i en digital pitch, och öva på att kärnfullt presentera sina affärsidéer för ett antal lokala företagare.

Bild på två killar med deras mössor i bakgrunden

Eleverna på Upplands-Bro-gymnasiet får under sitt sista läsår chansen att starta och driva ett företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Den 9 februari genomförde Upplands-Bro gymnasiet, företrädare för både Upplands-Bro kommun och ett tiotal lokala företagare att arrangera en digital UF-pitch. På ett digitalt möte fick 11 UF-företag möjligheten att berätta om sina affärsidéer för lokala företagare i kommunen.

– Vi har bjudit in representanter från näringslivet i Upplands-Bro kommun för att delta, som en del i arbetet att främja och stärka ungt företagande. Ett tätare samarbete mellan skola och näringsliv är nödvändigt för att öka elevernas kunskaper om arbetsmarknaden och företagande, men också personlig utveckling och ett kontaktnätverk, säger Katarina Barter, näringslivschef, Upplands-Bro kommun.

I tre olika pass fick UF-företagen presentera sin affärsidé för företagarna, som gav återkoppling på bland annat affärsidén, men också sin presentation och vad som behövs för att lyckas.

- Att erbjuda eleverna en möjlighet att få testa sina färdigheter och presentera sina affärsidéer på riktigt gentemot de lokala företagarna i kommunen är väldigt värdefullt och utvecklande. Det blir skola med verklighetsanknytning och just mer på riktigt. Vi märker att det motiverar eleverna och de har varit förväntansfulla och spända inför dagens träff, säger Pär Thomsson, lärare på UBG och en av handledarna för UF, med bakgrund från näringslivet då länge arbetat på Ericsson.

Dessa företag deltog vid UF-pitchen den 9 februari

Your Recycling UF

Hjälper företag med källsortering och pant för ett mer hållbart samhälle.

Iinvej Lights UF

Säljer egengjorda veganska ljus på hemsida samt via sociala medier.
Ett motiv på ljusen är kvinnokroppen och anledningen till varför de vill sälja dessa ljus är för de vill uppmärksamma alla typer av kvinnokroppar.

Aroma Home UF

Säljer ljus och tillverkar ljusen utav soja-vax, som är ett naturligt och rökfritt vax samt använder sig utav återanvända glasburkar.

Trendy Decor UF

Designar olika motiv på datorfodral som de säljer framför allt via Instagram och Tik Tok.

Padel Revival UF

Säljer begagnade padelrack samt anordnar padelturneringar i samarbete med lokala padelhallar.

Outline Clothing UF

Tar hand om och säljer begagnade kläder. De gör egen design och skräddarsyr vissa av plaggen.

OMG UF

Erbjuder roliga events till ungdomar för att aktivera ungdomar. Planerar festival på sportlovet.

Stravagante UF

Erbjuder en kvalitativ olivolja till konsumenter som har en glädje och passion för matlagning. Även salt, peppar och såser finns i deras sortiment.

Cleanout UF

Säljer en fläckborttagningspenna och vänder sig till både företag samt privatpersoner

Monique UF

Säljer moderna produkter med hög kvalitet som är populära bland ungdomar. Just nu en mössa med trycket ’Monique’ i tre olika färger.

Light You Up UF

Säljer kvalitetsljus som passar alla tillfällen, som håller länge och inreder hemmet på ett snyggt sätt.

Är du nöjd med informationen på sidan?