Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Kommundirektör Ida Texell finalist i Årets Chef

Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun, är en av tre finalister som i år kan vinna den prestigefyllda utmärkelsen Årets Chef. Det är tidningen Chef som årligen delar ut priset för att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges chefer och sprida deras budskap om det goda ledarskapet.

Bild på en kvinna som tittar in i kameran.

Ida Texell.

Priset Årets Chef har delats ut i över 20 års tid. Av över 100 nominerade kandidater har nu tre finalister vaskats fram i en flera månader lång procedur motsvarande en chefsrekryteringsprocess. En av dem är Upplands-Bros kommundirektör Ida Texell, som faktiskt varit finalist en gång tidigare, år 2019, under sin tid som räddningschef på Brandkåren Attunda.

De andra två finalisterna är Magnus Uhlin, direktor på Stadsmissionen Västerås och Maria-Pia Hope, VD på Vinge .

Vinnaren i årets omgång koras under evenemanget Chef 2022, den 9 mars, på Vasateatern i Stockholm.

Juryns motivering till valet av Ida Texell

"Med sitt värderingsdrivna och normbrytande ledarskap utvecklar hon både människor, organisationer och samhället.

En kraftfull möjliggörare som driver framgångsrik förändring och utmanar strukturer och arbetssätt. Leder med stort hjärta, snabb hjärna, mod, tydlighet och uthållighet.

Har visat goda resultat gång på gång, trots tufft motstånd och svåra utmaningar.

Med sin inkluderande ledarstil, strävan efter mångfald i alla dess aspekter är hon en sann förebild, som förenar starkt målfokus och handlingskraft med värme och mänsklighet."

Är du nöjd med informationen på sidan?