Uppdaterad 03 september 2022
Skriv ut

Nominera nu! Vem blir årets Upplands-Broare 2021?

Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.

Priset delas ut årligen och ska gå till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Personen eller personerna som får priset ska bo, arbeta eller på annat sätt vara verksamma i Upplands-Bro den dag nomineringen sker.

Invånare i Upplands-Bro kommun får nominera en person eller flera personer som de tycker bör få priset. I förslaget ska finnas den nominerades fullständiga namn och adress samt en motivering till varför just hen/de ska tilldelas priset.

Så utses vinnaren

Det är kommunfullmäktiges presidium, som består av ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, som beslutar vem som ska få utmärkelsen Årets Upplands-Broare bland de nominerade.

Utdelning

Den person (eller de personer) som utnämns till Årets Upplands-Broare kontaktas innan den formella utnämningen. Anledningen är att personen ska ha möjlighet att tacka nej till priset.

Prisutdelningen är en årligen återkommande händelse, hösten 2020 beslutade kommunfullmäktige att priset ska delas ut under våren, för föregående år.

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare är inte kopplad till en prestation under någon specifik tidsperiod.

Pris

Vinnaren får, förutom äran, välja valfritt verk från vårsalongen 2022, värt högst 5 000 kr.

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare har delats ut sedan 2006. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset.

Är du nöjd med informationen på sidan?