Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

ICAs högautomatiserade lager etablerar sig i Brunna

Sedan den 1 december är ICAs högautomatiserade lager i Brunna, i Upplands-Bro i full drift. Det är den första lagerlösningen i Sverige för e-handlad mat. Ambitionen är att det ska kunna växa med de ökande behoven kommande år och nu flyttas all befintlig verksamhet över från Jordbro.

Efter noggranna säkerhetsgenomgångar fick Katarina Barter, näringslivschef i Upplands-Bro kommun och näringslivsutvecklare Beatrice Porshage besöka anläggningen i Brunna. Platschef Fredrik Söderlund visade runt i anläggningen där varorna packas både av personal och med hjälp av 800 robotar.

Fastigheten har en totalyta på 27 200 kvadratmeter. Ambitionen är att det ska kunna växa med de ökande behoven kommande år. Enbart under 2020 ökade ICAs e-handel med 117 procent.

– Ett mycket uppskattat besök, säger Katarina Barter, näringslivschef i Upplands-Bro kommun. Värdestyrningen i ICA är tydlig – på ryggen på allas arbetsjackor står det Engagemang och överallt möter vi leende medarbetare. Fredrik Söderlund hälsar på alla med namn, det är viktigt för honom att veta det. Med ICAs lager i Brunnas värdeord ansvar, stolthet och mod känns det självklart att de etablerat sig här, eftersom Upplands-Bro kommun arbetar efter liknande devis.

Investeringen i Brunna är totalt på 1,1 miljarder kronor och Ocado har automatiserat dagligvarulagret. Idag arbetar 50 personer på Ocado som ansvarar för robotparken och erbjuder stöd dygnet runt, för att säkerställa kvalitet och effektivitet.

Den befintliga e-handelsverksamheten i Jordbro kommer successivt att flyttas över till det nya lagret i Upplands-Bro.

Är du nöjd med informationen på sidan?