Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Kuben visar film för alla smaker

Under hösten har biografen Kuben i Kulturhuset i
Kungsängen åter välkomnat filmälskare, efter att ha
hållit stängt drygt ett år på grund av pandemin. Här är
parollen ”något för alla”.

Rött draperi från biografer med affisher med tre filmer på

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, Tills solen går upp och Clara Sola är några av de filmer som kommer att visas på bio Kuben den närmsta tiden.

Det var 2019 som biografen Kuben öppnade på stora scenen i Kulturhuset i Kungsängen. De som håller i verksamheten – och programmet – är Kulturföreningen Upplands-Bro musik- och teatersällskap.

– Vi hade bara hållit på i några månader och folk hade just börjat hitta hit när pandemin slog till och Kuben visar film för alla smaker
vi var tvungna att pausa, som så många andra verksamheter, säger Morgan Lindholm, ordförande i föreningen.

Nu i höst är Kuben i gång igen sedan restriktionerna togs bort. Föreningen bestämmer själv vilka filmer som visas och man satsar på en blandning, här ska finnas något för alla.

– Vi visar allt från smala filmer till ”blockbusters”, som senaste Bond-filmen. Vi riktar oss både till vuxna och barn. Eftersom vi inte har något vinstintresse kan vi hålla nere priserna men den största
fördelen för våra besökare är att vi finns här i Upplands-Bro, vi är närmaste bion för alla som bor här, säger Morgan Lindholm.

Han har själv varit filmfantast sedan barnsben och tycker att film absolut är bäst på bio.

– Den stora filmduken, ljudet och att man tittar tillsammans med andra, det är hela upplevelsen som är fantastisk! säger han.

Vad gillar Upplands-Broborna för filmer?

– Det som går allra bäst är svensk film, oavsett genre, säger Morgan Lindholm.

Bio Kuben

Vad? Bio som visar 7-10 filmer i månaden. Här visas filmer för både barn och vuxna, i olika genrer. Var? Stora scenen, Kulturhuset, Kungsängen. Pris? Barn och pensionärer: 80 kronor, vuxna: 100 kronor. Hur? Programmet och information om biljetter hittar du på

Är du nöjd med informationen på sidan?