Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Företagsbesök på Swedish Neutral i Brunna

Under torsdagen besökte Upplands-Bro kommuns näringslivschef Katarina Barter och fastighetschef Frank Renebo familjeägda Swedish Neutral, i Brunna.

Helkroppsbild på tre personer en solig dag

Swedish Neutral är ett familjeföretag som drivs av bröderna Niklas och Andreas Winter från Kungsängen. Idag läser Niklas Winter på distans på Harvard, bolaget har fått ta emot Edison Award 2021, ett pris uppkallat efter Thomas Edison och delas ut till de mest innovativa produkter, tjänster och affärsledare sedan 1987.

Swedish Neutral grundades 1987 av Niklas och Andreas pappa, Klaus Winter och för tio år sedan påbörjades ett generationsskifte, Fem år senare tog båda bröderna över verksamheten.

Swedish Neutral tillverkar och testar teknik och produkter för ett komplett skyddssystem för kraftledningssystem. Enligt Niklas Winter förhindrar systemet bränder som orsakas av att en kraftledning ramlar på marken, vilket i sin tur leder till enorma koldioxidutsläpp.

Swedish Neutral levererar till en stor del av världen - Australien, Indien, USA, Ryssland och en stor del av Europa. Upplands-Bro företaget som idag har tio anställda tog fasta på att agera lokalt men tänka globalt, ett budskap som de en gång såg på en digital skylt i Kungsängen.

– Vi säger inte att vi är från Sverige. Vi säger att vi är från Kungsängen säger bröderna Winter i mun på varandra.

Är du nöjd med informationen på sidan?