Uppdaterad 13 september 2022
Skriv ut

Kommunen lanserar portal om digitalisering

Under fredagen lanseras en ny digitaliseringsportal på kommunens webbplats. Här kan du läsa mer hur kommunens digitala tjänster kan underlätta för dig som invånare och om det arbete med digitalisering och utveckling som kommunen gjort de senaste åren.

Portal om digitalisering

– Digitaliseringen är verktyg som kan förbättra vårt arbete men allt handlar i slutändan om människor. I Upplands-Bro tror vi att nyckeln till ett bra samhälle är att alla som bor och verkar i kommunen känner sig inkluderade. Det är vi som är samhället och som tillsammans är Upplands-Bro, säger kommundirektör Ida Texell.

På den nya digitaliseringsportalen hittar du intressanta fakta och berättelser om hur olika verksamheter, som förskolor och äldreomsorgen, jobbar med digitalisering. Du kan även ta del av hur det är intervjuas av den sociala rekryteringsroboten Tengai, som Upplands-Bro kommun var först i världen att arbeta med.

– I Upplands-Bro kommun jobbar vi aktivt med digitalisering och utveckling, med våra invånares bästa för ögonen. Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för alla som bor och verkar här att komma i kontakt med kommunen och uträtta sina ärenden. Förra året lanserade vi över 100 e-tjänster för att underlätta vardagen för exempelvis föräldrar som vill ställa sitt barn i kö till förskola, meddela födoämnesallergier eller ansöka om någon form av stödinsats. Vi välkomnar framtiden med ännu fler digitala tjänster och möjligheter, säger Sara Eklind, kommunikations- och digitaliseringschef i Upplands-Bro kommun.

Korta fakta om digitalisering i Upplands-Bro:

  • Visste du att kommunen lanserade över 100 e-tjänster på bara ett år? De sparar mycket tid och arbete för både personal och invånare.
  • Visste du att kommunen med hjälp av trygghetskameror genomför trygg tillsyn hos äldre varje natt – utan att behöva störa de äldres sömn.
  • Visste du att genom att använda kommunens e-tjänstplattform kreativt så kunde över 25 000 luncher från lokala restauranger distribueras till gymnasieelever under pandemin? Ett stöd för såväl eleverna som för småföretagen i kommunen.
  • Visste du att kommunen satsar på innovation? Vid Lillsjön byggs en friluftsgård upp, med en plattform för testverksamhet av IoT-tjänster (Internet of Things).
  • Visste du att IKT är en förkortning för informations- och kommunikationsteknik. Begreppet används ofta inom förskola och skola.

Är du nöjd med informationen på sidan?