Uppdaterad 09 november 2022
Skriv ut

Rivstart för Björknäs camping i sommar

Tidigare i sommar slog Björknäs camping upp portarna för gäster efter att ha varit stängd i sex säsonger. Sedan nyöppnandet 21 juni har många husbilar och husvagnar besökt campingen. Över 650 gästnätter är noterade i loggboken.

Björknäs camping översikt

Björknäs camping ligger på vackra Ådöhalvön, nära Mälaren, i Upplands-Bro kommun.

Ingen innehållsförteckning finns

– Med tanke på att vi har 28 platser är det över förväntan, även om vi hade hoppats att ännu fler gäster hade hittat till den här pärlan, säger Anette Fredriksson som är campingvärd tillsammans med sin man Niclas Pettersson.

När den tidigare arrendatorn upphörde med campingen 2015 hoppades kommunen hitta en ny som kunde driva vidare och utveckla platsen. Så blev det inte. Först i år återupptogs verksamheten sedan politikerna i Upplands-Bro beslutat att starta upp campingen i kommunal regi.

– Det ligger mycket jobb bakom. Både campingen och Björknäs badplats har fräschats upp rejält inför semestersäsongen, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef, som ansvarar för återstarten och driften av campingen.

Utanför en av husbilarna på campingen sitter Ann-Charlotte och Malte Nellelin och tar en kopp kaffe i morgonsolen.
– Vi kommer från Vingåker men fick tips om det här stället av en kollega som är uppvuxen i Upplands-Bro. Det som lockade oss var närheten till badet. Det är rent, snyggt och välskött här. En idyll, säger Ann-Charlotte.

Inte bara svenska campare har passerat bommarna vid Björknäs, även utländska ekipage.

– Det har varit förvånansvärt många från andra länder. Vi har haft gäster från bland annat Nederländerna, Belgien, Tyskland och Danmark. Väldigt roligt att de har hittat hit, säger campingvärden Anette Fredriksson.

Både Hannah och Anette är eniga om att denna säsong har gett flera viktiga insikter inför framtiden.

– Vi har lärt oss oerhört mycket. Exempelvis vilka appar och hemsidor som är mest populära för campinggäster eller vikten av en bemannad camping. Nu har det fungerat fantastiskt bra ändå men det är tack vare den serviceskicklighet våra campingvärdar har uppvisat, kommenterar Hannah Rydstedt Nencioni.

– Vi är tacksamma för all återkoppling vi får, men det har varit förvånansvärt få klagomål för att vara en uppstartssäsong, mest småsaker som är lätta att rätta till. Till exempel bättre skyltning för hushållssoporna och in till området, avslutar Anette Fredriksson.

Visste du detta om Björknäs camping?

Björknäs camping ligger på Ådöhalvön och drivs av Upplands-Bro kommun. Här finns 28 grusade camping- och uppställningsplatser, varav 14 med eluttag. Tältning erbjuds inte säsongen 2021 på grund av begränsade matlagningsfaciliteter. Campingen har öppet till och med 12 september.

Är du nöjd med informationen på sidan?