Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Kommunens kärr blir scen för barnföreställning

I augusti framför scenkonstgruppen Arena Baubo sin interaktiva föreställning Kärrkosmos. Det är en blandning av konst och naturupplevelse och spelplatserna är två av kommunens kärr.

Folk går på led i skog

Katja Seitajoki (längst fram i bild) är en av grundarna av Arena Baubo, som i augusti framför Kärrkosmos i Upplands-Bro.

Kärrkosmos riktar sig främst till barn från sju år men passar alla upp till minst 100, berättar Katja Seitajoki, en av grundarna av Arena Baubo.

Gruppen har skapat olika former av konst och föreställningar med tema ”skogen” under flera år. Och det är något speciellt med just kärr, menar hon.

– Kärret är en plats som man sällan besöker. Det är vått, gyttjigt och har speciella dofter. Men naturen på våtmarker är speciell och mycket vacker. I fornnordisk folktro har våtmarker setts som något suspekt och hotfullt. Man har sett det som gränsen till den andliga och övernaturliga världen. Människor påstod att det på våtmarkerna bor monster men också gudamakter och näcken kan man ju träffa på i folktrons våtmarker, säger Katja Seitajoki.

Hon guidar publiken, eller deltagarna, som även utrustas med mp3-spelare som de lyssnar på under evenemanget. Föreställningen handlar om att försöka ta växters, djurs och insekters position och uppleva naturen genom en fantasieggande ljudresa.

– Föreställningen Kärrkosmos kombinerar natur, kultur och rörelse och jag är glad att vi kan erbjuda våra invånare den här upplevelsen i sommar, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Boka din gratisbiljett

  • Föreställningen spelas under två dagar, två gånger per dag. 14 augusti vid Lillsjön och 16 augusti i Bro.
  • Den kostar ingenting men det är begränsat antal platser så man måste boka gratisbiljetter innan.
  • Läs mer om tid, plats och hur du bokar dina biljetter på Kulturwebben.
    (intern länk: ??)

Är du nöjd med informationen på sidan?