Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Kungsgården är Årets arbetsplats 2020!

Varje år utses en verksamhet till Årets arbetsplats i Upplands-Bro kommun. Nu står det klart att det är äldreboendet Kungsgården som får ta emot utmärkelsen för 2020. En enastående insats under pandemin bidrog till vinsten.

En glad gruppbild

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), överlämnar priset Årets arbetsplats till Kungsgården. Från vänster: Tina Teljstedt (KD), ordförande Äldre- och omsorgsnämnden, Helena Myöhänen, enhetsledare, Almaz Andeberhan, undersköterska, Ravand Alzeebari, sjuksköterska, Mirjam Brocknäs, enhetschef, Helena Åman, socialchef, Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det var fyra starka kandidater som nominerades till utmärkelsen Årets arbetsplats 2020. Avfallsavdelningen, kansliavdelningen, förskolan Kristallen och äldreboendet Kungsgården.

Den 9 juni tillkännagavs vinnaren i kommunfullmäktige. Det blir Kungsgården som tilldelas priset, bland annat för en fantastisk insats under pandemiåret 2020.

– Det här är verkligen roligt, jag är jätteglad för alla medarbetares skull, de har kämpat hårt under pandemin. Alla har gett mer än vad som förväntas, jobbat och tagit ansvar i arbetet tillsammans. Det har funnits en stor professionalitet och tillit i arbetsgruppen, säger Mirjam Brocknäs, enhetschef på äldre- och omsorgsavdelningen och ansvarig för verksamheten på Kungsgården.

För att kvalificera sig som Årets arbetsplats ska man visa att man genomfört verksamhets- och kvalitetsutveckling och att man har uppnått sina mål i förhållande till budget. Dessutom ska man kunna visa hur man med hjälp av organisationsfilosofin HEP arbetar med att skapa mervärde för invånarna samt en attraktiv arbetsplats för nuvarande och framtida medarbetare.

– För mig är HEP den positiva anda som vi har inom kommunen. När det var som tuffast det gångna året så fick vi stöd från andra enheter och hade stödchefer från andra kontor. Här hjälper vi varandra och samarbetar mellan kontoren, säger Mirjam Brocknäs.

Förutom äran får Årets arbetsplats en summa pengar och personalen på Kungsgården vet precis vad den ska gå till: någon form av – mycket välförtjänt – återhämtning.

– Det är ett privilegium att få ta del av allt fantastiskt arbete som görs i vår kommun. Årets vinnare är så värdiga vinnare och det är underbart hur de krokade arm med andra delar av organisationen när det var som tuffast, i sann HEP-anda, säger AnnCatrin Brattström, personalchef.

På grund av restriktionerna överlämnades diplom och blommor inte under själva sammanträdet utan nyligen på Kungsgården av kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), som berömde personalens insats under pandemin.

– Den ni har gjort är enastående. Ni är ett föredöme för andra verksamheter.

Se filmen!

Hör samtliga fyra nominerade berätta om sina verksamheter i filmen nedan! Här berättar även Lotta Krohn, tillförordnad rektor för Råbyskolan som vann Årets arbetsplats 2019, hur de har valt att använda prispengarna.

Är du nöjd med informationen på sidan?