Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Upplands-Bro får fortsatt högt betyg av det lokala näringslivet i Svenskt näringslivs enkät

Företagsklimatet i Upplands-Bro kommun får ett gott betyg av de lokala företagen, dock något lägre än förra årets topplacering. Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning ger värdefull information.

Sammanfattande omdöme av företagsklimatet i kommunen

Svenskt näringsliv rankar varje år företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Hela rankingen presenteras i september. I veckan släpptes det sammanfattande omdömet som baseras på den enkätundersökning som Svenskt näringsliv gör bland lokala företag i varje kommun.

Förra året placerade sig Upplands-Bro i topp i Stockholms län, tillsammans med Solna, med resultatet 4,0 på en sexgradig skala. I år får kommunen det sammanfattande omdömet 3,8, ett något lägre resultat.

– Jag vill säga tack till företagarna som har deltagit, enkäten ger oss värdefull information. Trygghetsfrågan är fortsatt viktig och den är prioriterad, både inom vår stora satsning Omdaning Bro och i den nya näringslivsstrategin som vi ska besluta om i höst. I vår kommun har vi utvecklat en nära och tät dialog med företagen som vi ska jobba vidare med, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upplands-Bro rankas fortsatt högre än genomsnittet i både riket och länet och Katarina Barter, näringslivschef, ser fram emot en aktiv höst.

– Företagen har uttalat sig och vi vet vad vi har att jobba med. Vi planerar nu för en gedigen höst med ett intensifierat näringslivsarbete med ett utökat antal mötesplatser och dialogforum, där vi fortsätter vårt utvecklingsarbete mot ett företagsklimat i toppklass i samverkan med företagen, säger Katarina Barter.

Är du nöjd med informationen på sidan?