Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Hundratals unga har erbjudits sommarjobb – och fler ska det bli

330 ungdomar i 15-17-årsåldern har erbjudits ett feriearbete via kommunen inför sommaren 2021. Nu står det klart att ytterligare 20-30 platser kommer att skapas och erbjudas unga som sökt men ännu inte fått något sommarjobb i år.

Sommarjobb

330 ungdomar har erbjudits sommarjobb och ytterligare 20-30 platser kommer att skapas innan sommarlovet.

Kommunen jobbar hårt för att kunna erbjuda så många unga Upplands-Broare som möjligt en meningsfull sommar med möjligheten att skaffa värdefull arbetslivserfarenhet och en egen lön genom tre veckors feriearbete under sommarlovet.

För ett par veckor sedan skickades erbjudanden ut till 330 ungdomar och snart är det dags att skriva kontrakt.

Eftersom det är många som är intresserade har inte alla som sökt kunnat få ett erbjudande i år. Men nu står det klart att kommunen fått pengar från Arbetsförmedlingen som innebär att ytterligare 20-30 sommarjobb kan skapas.

Det blir alltså ännu en omgång sommarjobb som kommer att erbjudas några av dem som redan har sökt, men som inte har fått något jobberbjudande.

– Det är glädjande, vi vill att så många som möjligt ska få chansen till ett sommarjobb. Det känns särskilt viktigt nu efter ett år med restriktioner och distansundervisning för unga, säger Carl-Fredrik Wincent, verksamhetschef Vuxenutbildningen och ansvarig för kommunens sommarjobb.

Samverkan viktigt

Upplands-Bro kommun erbjuder feriejobb i större omfattning än flera jämförbara kommuner i Stockholmsregionen. Flera av jobben har kommit till i nära samverkan med det lokala näringslivet. Många företag är med och tar ansvar för att hjälpa kommunens ungdomar i deras första kontakt med arbetslivet och en möjlighet att tjäna egna pengar.

Tillsammans med Bro utveckling skapar kommunen i år ett koncept kring områdesutveckling i Bro. Under parollen Ung Kraft Bro kommer 60 av årets sommarjobbare att arbeta med att rusta upp utemiljön i Bro, utbilda sig kring hållbarhet och samhällsutveckling samt arbeta nära kommuninvånarna.

– Feriejobbsuppdraget är det viktigaste och finaste jag och mina medarbetare har fått att förvalta. För att lyckas krävs ett brett arbete med hela kommunens organisation och våra samarbetspartners inom näringslivet och inom Bro utveckling. Tillsammans klarar vi uppgiften och jag är oerhört stolt att vi gemensamt kan erbjuda en sommar fylld av glädje och aktivitet för våra unga, säger Carl-Fredrik Wincent.

Tack alla företag som är med och erbjuder sommarjobb till kommunens unga

Almare Stäket gård, Bro Hof Golfbana, Brotec i Bro, COOP Kungsängen, COOP Tibble, Ekeby i Bro ML AB, Floristhörnan i Bro, Förenade Service i Bro och Kungsängen, GC Kök & Bar, ICA Nära Kungsängen, ICA Supermarket Bro, Kungsängen Veterinärklinik, Kvarnnibble, Läkarmissionen, Petjos, Popup Padel, Sköna Trädgård, Willys Bro, Ådö Säteri.

Är du nöjd med informationen på sidan?