Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Magnus vinnare av Funkisfestivalen

Nu är det klart vem som har vunnit den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen. Det blir Magnus som får åka till riksfinalen i Stockholm och representera Upplands-Bro kommun.

Precis som för många andra evenemang har pandemin gjort att Funkisfestivalen flyttat in på den digitala scenen. En 40 minuter lång film har presenterat alla nio artister och deras nummer (se Youtube-länk i faktarutan nedan). Röstningen pågick mellan 27 februari - 6 mars.

Nu står det alltså klart att artist nr 9, Magnus, med Aerosmith-låten I don´t want to miss a thing har fått flest röster. Det innebär att han den 23 augusti får åka till riksfinalen i Stockholm och framföra sin låt. Stort grattis säger vi till Magnus!

– Det här var min första tävling. Jag älskar musik och att stå på scen och uppträda. Låten betyder jättemycket för mig och jag tillägnar den till min fru Viktoria, säger vinnaren.

– Vilket fantastiskt engagemang det har varit från både artister och alla som hjälpt med produktionen. Det här är ett minne för livet för alla inblandade, säger Helena Karlsson, kultursamordnare och ansvarig för evenemanget.

Om funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största meloditävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt evenemang som anordnas sedan 2011.

Se filmen med alla nio artister här nedan:

Är du nöjd med informationen på sidan?