4JUL2022

Kommunen stöttar när lokala föreningar arrangerar Upplands-Bro Swimrun

I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun – en 15 kilometers utmaning i vacker natur med simsträckor i fyra olika sjöar. Arrangerar gör Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår. Upplands-Bro kommun stöttar med delfinansiering och expertis.

En sjö med ett slott i bakgrunden.

Lejondalssjön och Lejondals slott.

Den 10 september går första omgången av Upplands-Bro Swimrun av stapeln i Kungsängen. Målgången blir i Stjärnparken vid Bro centrum , där torgfesten Brodagen arrangeras av kommunen samma dag.

Det är föreningarna Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår som står bakom evenemanget.

– Det här är ett roligt och mycket positivt initiativ från föreningslivet. Ett swimrunlopp sätter Upplands-Bro på kartan och vi har ju fantastiska förutsättningar för swimrun med vår vackra natur och fina sjöar. Jag hoppas att många vill besöka vår kommun och delta i loppet, säger Mattias Peterson (C), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det kommer att vara max 100 deltagare i loppet. Banan beskrivs som flack och lättsprungen och består av fyra simsträckor på totalt 1800 meter och fyra löpsträckor på totalt 12 kilometer. Under loppet får deltagarna simma i hela fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön.

– Rörelseglädje och folkhälsa är viktiga delar i vårt arbete och kommunen är med och stöttar Upplands-Bro Swimrun. Vår fritidskonsulent Lars Frölander, som är flerfaldig olympisk medaljör i simning, har varit med och planerat loppets sträckning. Förhoppningsvis blir detta den första omgången av många Upplands-Bro Swimrun, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Vill du vara med?

Här anmäler du dig till Upplands-Bro Swimrun 2022.

När: Lördag 10 september 2022 klockan 10.

Var: Start vid Marina föreningshuset i Kungsängen. Målgång i Stjärnparken vid Bro centrum.

Relaterade nyheter

  • 18 AUG 2022
    I slutet av augusti och början av september arrangerar kommunen festligheter för stora och små på torgen i Bro och Kungsängen. Deltar gör föreningar, lokala företag, politiker och kommunens verksamheter. Välkommen till två dagars trevliga...
  • 10 AUG 2022
    Det har äntligen blivit dags att inviga den nya friluftsgården vid Lillsjön. Här finns nu kafé, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum. Den 20 augusti klockan 11 inviger kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy...
  • 8 AUG 2022
    I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun. Nu bjuder en av loppets sponsorer, tillsammans kommunens fritidskonsulent, tillika OS-medaljör i simning, Lars Frölander, in till ett övningsevent inför loppet. Tips om utrustning...
Upp