17JUN2022

Upplands-Bro får tummen upp i Blåljuskollen

När något allvarligt inträffar och polis, brandkår eller ambulans tillkallas är det avgörande att de genast hittar till rätt plats. Upplands-Bro kommun har nu genomgått Blåljuskollen, en checklista för att kvalitetssäkra rutiner så att korrekt och uppdaterad information alltid finns tillgänglig om olyckan är framme.

Kommunhuset. Polisbild med blåljus.

Blåljuskollen har tagits fram av Trafikverket och Lantmäteriet och är en checklista för landets kommuner. Syftet är att kvalitetssäkra processerna för hur varje kommun skapar och uppdaterar den information som blåljusaktörer behöver för att hitta rätt.

Nu har Upplands-Bro kommun genomgått Blåljuskollen, vilket innebär att Trafikverket och Lantmäteriet har granskat både den information som kommunen skickar till myndigheterna, samt att kommunens processer och rutiner för att hålla informationen relevant och uppdaterad fungerar väl.

– Upplands-Bro ska vara en trygg och säker plats för alla att bo och vistas i. Att blåljusaktörer kan utföra sina uppdrag på bästa sätt när människor behöver dem är givetvis av yttersta vikt. Det är precis så här det ska fungera, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Omfattande genomgång

Processen som det innebär att genomgå Blåljuskollen är en omfattande genomlysning av kommunens arbete och personal från alla kommunens kontor har varit involverade.

– För att skapa ett säkert och tryggt samhälle behöver myndigheter samarbeta med kommuner och regioner. Samverkan är avgörande för att vi tillsammans ska lyckas i våra uppdrag. Vårt fokus är invånarnas bästa och i Upplands-Bro har vi utvecklat vår gemensamma förmåga och stärkt vår organisation. Jag är mycket nöjd med att Blåljuskollen har bekräftat Upplands-Bros goda rutiner och vårt systematiska arbete, säger Ida Texell, kommundirektör.

Relaterade nyheter

  • 30 JUN 2022
    För att skapa en långsiktigt hållbar hantering av dagvatten och för att klara av såväl dagens som framtidens krav och utmaningar, krävs god planering. Den 15 juni 2022 antog kommunfullmäktige en dagvattenplan och dagvattenpolicy, som...
  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
Upp