3JUN2022

Trasig gångbro vid Lillsjön lagas provisoriskt

Trädäcket längs Lillsjöns vattenlinje vid Högnäsvägen i Sylta är avstängt. Detta på grund av skador på konstruktionen som uppstått under vintern. Nu står det klart att den omtyckta gångbron kan lagas provisoriskt för att användas i sommar. Till hösten görs sedan en mer omfattande reparation.

Många saknar att kunna promenera på gångbron längs Lillsjön i Sylta. Den är just nu avstängd på grund av att stolparna under vattenytan skadades under vårvintern då isen smälte och frös igen om vartannat.

En byggkonstruktör har besiktigat gångbron och slår fast att konstruktionen kan lagas provisoriskt för att användas under sommaren. Det behövs dock en mer omfattande reparation för att inte samma sak ska hända igen. Det arbetet kommer att göras till hösten.

Start vecka 25

Arbetet med den provisoriska lagningen påbörjas under vecka 25 och beräknas ta fyra arbetsdagar.

Därefter ska gångbron kunna öppnas för sköna promenader i sommarvädret.

Relaterade nyheter

  • 20 MAJ 2022
    Många deltog när nya Nyckelbergsparken i Brunna invigdes av tekniska nämndens ordförande Marcus Sköld (M) under fredagseftermiddagen. Parken fick tummen upp av besökarna som genast gav sig på att testa linbanor, klätternät, rutschkanor,...
  • 10 MAJ 2022
    Det har blivit dags för invigning av Nyckelbergsparken – Brunnas nya park med lekplats och utegym. Den 20 maj klockan 14 är den som vill välkommen att delta.
  • 28 MAR 2022
    Det är ett efterlängtat vårtecken – nu pågår arbetet med att ta upp vinterns grus från vägar, gång- och cykelbanor. Runt den 20 april ska det vara klart.
Upp