26MAJ2022

Dansprojekt för dementa på Kvistberga – i Dagens Ekos lunchsändning

Dansaren Joakim Stephenson leder dansprojektet för dementa på Kvistaberg och Kungsgårdens boenden. Foto: Yanan Li.

I lunchsändningen av Dagens Eko (Sveriges Radio P1), klockan 12.30 idag, kan du lyssna till ett reportage om det dansprojekt som nu genomförs på Kvistberga och Kungsgårdens boenden i Upplands-Bro kommun. I projektet har professionella dansare från Kungliga Operan arbetat med dans som skapande gemenskap för och med personer med demens.

Dansprojektet inleddes i slutet av mars i år och pågår i tre månader. Syftet är att utveckla en metod där dans kombineras med andra icke-medicinska metoder för personer med demens. Förutom all den glädje som dansen ger alla deltagarna i projektet är syftet också att motverka ensamhet och att väcka minnen till liv.

– Vi har haft så många positiva effekter av projektet, säger Mirjam Brocknäs, enhetschef Kungsgården och förebyggande enheten för äldre, Upplands-Bro kommun. Vi ökar inte bara gemenskapen, vi övar också balans och rörlighet.

Relaterade nyheter

  • 15 JUN 2022
    För dig som är över 65 finns flera aktiviteter att delta i under sommaren. På programmet finns bland annat hjälp med tekniken och motion i olika former. För mer information och anmälan till aktiviteterna, se längst ner på sidan.
  • 7 JUN 2022
    Skolmiljön passade Eva Burmans son illa. Ströfrånvaron ökade i högstadiet och följde med till gymnasiet, där glöden för att inhämta kunskap snabbt släcktes och ersattes av hemmasittande. – Framtidslabbet gav oss stöd precis när vi...
  • 20 MAJ 2022
    I härligt majväder invigdes Café 4-an på Torget 4 i Kungsängen, Upplands-Bro. Verksamheten är en del i Upplands-Bro kommuns arbetsmarknadsinsatser och ska ge de som står utanför arbetsmarknaden en väg tillbaka till arbetslivet.
Upp