20MAJ2022

Café 4:an – nya mötesplatsen i Kungsängen invigd

I härligt majväder invigdes Café 4-an på Torget 4 i Kungsängen, Upplands-Bro. Verksamheten är en del i Upplands-Bro kommuns arbetsmarknadsinsatser och ska ge de som står utanför arbetsmarknaden en väg tillbaka till arbetslivet.

Tina Teljstedt (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden och Martin Normark (L), socialnämndens ordförande talade när Café 4:an invigdes på torsdagen.

Den stora publiken bjöds på nybakat kaffebröd och hela caféet var pyntat med ballonger. Martin Normark (L), socialnämndens ordförande och Tina Teljstedt (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden höll tal och därefter klipptes bandet.

– Café 4:an är en efterlängtad samlingspunkt för de som bor på och besöker trygghetsboendet och den förebyggande verksamheten, säger Tina Teljstedt (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden. Verksamheten är en viktig del i att skapa bra och meningsfullt arbete – som också gör skillnad både för besökare och medarbetare.

– Det är väldigt roligt att vi kan öppna caféet igen, det finns ett behov av bra mötesplatser för alla åldrar, säger Martin Normark (L), socialnämndens ordförande. Nu ser vi fram emot att lokalerna kan fyllas med aktiviteter och liv, efter en lång period präglad av restriktioner och pandemi.

Nybakat kaffebröd bjöds det på invigningen. Från vänster:Pia Skröder, Sofia Lervik och Sadiye Er, Café 4:an och Helena Åman, socialchef i Upplands-bro kommun.

Relaterade nyheter

  • 15 JUN 2022
    För dig som är över 65 finns flera aktiviteter att delta i under sommaren. På programmet finns bland annat hjälp med tekniken och motion i olika former. För mer information och anmälan till aktiviteterna, se längst ner på sidan.
  • 7 JUN 2022
    Skolmiljön passade Eva Burmans son illa. Ströfrånvaron ökade i högstadiet och följde med till gymnasiet, där glöden för att inhämta kunskap snabbt släcktes och ersattes av hemmasittande. – Framtidslabbet gav oss stöd precis när vi...
  • 26 MAJ 2022
    I lunchsändningen av Dagens Eko (Sveriges Radio P1), klockan 12.30 idag, kan du lyssna till ett reportage om det dansprojekt som nu genomförs på Kvistberga och Kungsgårdens boenden i Upplands-Bro kommun. I projektet har professionella...
Upp