11MAJ2022

Finnsta- och Brunnaskolan firade Fritidshemmens dag

Den 10 maj firas Fritidshemmens dag i hela Sverige. På Finnsta-skolan i Upplands-Bro var hela skolgården full av roliga aktiviteter att delta i och under vimplar och färgglada flaggspel fanns utställningar av projekt som pågått på fritidshemmen under året.

-Det är viktigt att barnen inte bara är konsumenter, utan också producenter i sin egen dag, säger Maria Wennström, fritidspedagog, Finnstaskolan.

-Det är viktigt att barnen inte bara är konsumenter, utan också producenter i sin egen dag, säger Maria Wennström, fritidspedagog, Finnstaskolan.

Nathalie Stenqvist, lärare på Finnstaskolan och sonen Bastian Brodén-Stenqvist firade Fritidshemmens dag.

Bastian Brodén-Stenqvist hade samlat på sig precis så många märken som behövdes för att kunna få hämta nygjorda popcorn.

– Jag har provat hästhoppning, bowling, ansiktsmålning och en massa andra saker, säger Bastian Brodén-Stenqvist.

– Det är första gången sedan pandemin som vi har kunnat bjuda in föräldrar och vårdnadshavare, säger Maria Wennström. Det är härligt att vi kan ses tillsammans igen.

Fritidshemmens dag är instiftat av Lärarförbundet.

Saga provade zipline-banan på Brunna-skolan Fritidshemmens dag.

Relaterade nyheter

  • 1 JUL 2022
    Nu utökar vi vår satsning på LIU basket med ytterligare ett träningspass per vecka samt kursen Träningslära 1 i årskurs 3. Dessutom finns möjlighet att åka till USA på basketresa för att besöka olika skolor och träffa tränare och...
  • 17 JUN 2022
    Marika Löf, Lillsjöskolan, Upplands-Bro kommun, tilldelas Pedagogiska priset läsåret 2021/2022. Marika Löf får utmärkelsen för sitt arbete på Fyren, en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun för elever med behov av extraordinärt...
  • 16 JUN 2022
    Nu har årets glada studenter sprungit ut och ettor och tvåor har gått på sommarlov. Vi önskar er en riktigt fin sommar och ser fram emot att träffa både gamla och nya elever i augusti! 22 augusti Uppstart åk 1 23 augusti Uppstart...
Upp