29APR2022

Björknäs redo för säsongens campare – i år även med tältplatser

Den 30 april öppnar Björknäs camping upp för säsongen. Nytt för i år är bland annat tältplatser och tillgång till kök.

Kollage: strand, barn i husbil, korvgrillning och kajaker vid strand.

När Björknäs camping nu slår upp portarna för säsongen, är det med både med både ett kök och nya hygienutrymmen. Tack vare tillkomst av kök har husbils- och husvagnsplatserna kunnat kompletteras med efterfrågade tältplatser.

Upplands-Bro kommun tog förra året över den tidigare utarrenderade naturnära campingen intill Björknäsbadet på vackra Ådö.

– Här kan våra besökare semestra nära naturen, nära vattnet, ett stenkast från butiker, apotek och annan service och med närhet till Stockholm. Vi ser fram emot att välkomna årets gäster till Upplands-Bro, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef i kommunen.

Anette Fredriksson, ansvarig på Björknäs camping, håller med.

– Vi hade gäster hela förra säsongen, både internationella och svenska, trots covid och kortare säsong, säger hon.

Nya faciliteter och bemanning varje dag

Nu kommer gästerna att mötas av nya byggnader för både toaletter, duschar och kök. Kommunalt vatten och avlopp är indraget, och det finns möjlighet att fylla på vatten i tankarna och tömma latrin och gråvatten.

Campingen kommer att vara bemannad minst två timmar om dagen under lågsäsong och helg, och sex timmar under högsäsong. Bokar och checkar in gör gästerna digitalt. Har man inte möjlighet till det hemma så finns det utrustning med skärm vid entrén.

– Det finns också alltid någon som svarar i vår jourtelefon, säger Anette Fredriksson.

Tillgång för Wi-fi finns runt receptionen.

Fler P-platser

Badplatsen har försetts med en större parkeringsyta, och strandvolleybollplanen är redo för spelsugna. Kajaktuthyrning sker via en app där man bokar och får en kod till automaten på stranden. Appsystem för bokning finns också för minigolfen.

Under nio veckor kommer ungdomar med sommarjobb via kommunen att jobba på campingen. De kommer att hjälpa till att sköta om anläggningen och ta hand om gästerna, kanske också hitta på aktiviteter om det kommer många barn.

För naturälskare

Målgruppen för Björknäs camping är, som Anette Fredriksson ser det, alla som vill njuta av en naturnära miljö och gillar friluftslivet.

– Förra året hade vi flera barnfamiljer från kommunen som bodde länge på campingen och använde husvagnen som en sommarstuga. En förälder kunde pendla till jobbet medan övriga familjen var kvar. Några kom hit från Tyskland för att plocka svamp och några bodde här när de gick på hundkurs eller spelade golf i närheten.

Hon minns särskilt när hon fick säga nej till en familj på sex personer från Shanghai som ville tälta på Björknäs under sitt besök i Stockholm.

– Men i år skulle vi kunna ta emot dem! Jag ser verkligen fram emot att välkomna årets gäster till vår fina camping, säger Anette Fredriksson.

Detta finns på Björknäs camping

 • 15 elplatser
 • 5 platser utan el för husvagn/husbil
 • 9 ställplatser
 • 8-10 tältplatser utan el som öppnar under säsongen
 • Vattentoaletter och duschar
 • En diskstation utomhus, intill duscharna
 • Kök med micro och spis
 • Möjlighet att fylla på färskvatten
 • Möjlighet till latrintömning av både fast och separat tank
 • Minigolfbana och kajakuthyrning
 • Badplats
 • Hundbad

Relaterade nyheter

 • 9 MAJ 2022
  Kommunen genomför just nu två undersökningar på området kultur- och fritid. Ta några minuter och svara på frågorna i en eller båda enkäterna. Det är värdefullt för att verksamheterna ska kunna utvecklas! När du deltar har du chans...
 • 2 MAJ 2022
  I förra veckan avgjordes semifinalen av Funkisfestivalen, på Nalen i Stockholm. Och det blev en stor framgång för Upplands-Bros representant. Robban tog sig vidare till riksfinalen som en av tolv bidrag.
 • 11 APR 2022
  Upplands-Bro kommuns nya kultur- och fritidspolitiska strategi, ”Intryck, uttryck, avtryck – Upplands-Bro” syftar till ökad delaktighet i kultur- och fritidsfrågorna. Dess unika form – nio stycken noveller – är tänkt att kunna användas...
Upp