28APR2022

Konstfestivalen WALLSTREET Stockholm söker stickad konst för det offentliga rummet

Alla stickintresserade Upplands-Broare bjuds nu in att ansöka om att få bli en av de 100 stickningskonstnärerna som deltar i konstfestivalen WALLSTREET Stockholm. Sista ansökningsdag är den 22 maj.

Bild på kvinna med stort garnnystan och stora stickor

WALLSTREET Stockholms målsättning är att främja en god gestaltad livsmiljö och hållbar utveckling i våra gemensamma stadsrum tillsammans med grannskap och yrkesverksamma konstnärer.

Vid årsskiftet genomförde konstfestivalen WALLSTREET Stockholm ett så kallat ”Open Call” för yrkesverksamma konstnärer – WALLSTREET Stockholm CALLING. Nu öppnar festivalen ytterligare ett Open Call – denna gång för alla som tycker om att sticka eller virka och som har idéer för tillfälliga stickade eller virkade konstverk i den egna närmiljön – WALLSTREET Stockholm STICKAR.

Alla boende i Upplands-Bro kommun, Stockholm stad och Nacka kommun kan ansöka om att vara med. Totalt kommer upp till hundra stickade och virkade verk visas i det offentliga rummet. Gemensamt för alla verk är att de ska klara en utomhusmiljö och att konstverken placeras i det egna grannskapet. Till skillnad från ansökningsprocessen till WALLSTREET Stockholm CALLING, där endast yrkesverksamma konstnärer kunde ansöka, välkomnas nu alla som har en talang och ett intresse för stickning.

Urvalsprocess

1. Boende och verksamma i festivalens medverkande kommuner – Stockholm, Nacka, Upplands-Bro – skickar in intresseanmälan genom att fylla i formuläret längre ned på sidan.

2. Festivalens samverkande konstkonsulter kikar igenom inkomna förslag.

3. Konstkonsulterna väljer ut upp till 100 förslag för genomförande. Alla inkomna förslag hanteras självklart med sekretess.

Sista ansökningsdag är 22 maj. Manifestation av de olika verken skall göras mellan 1-30 juni och kommer fortsätta att ställas ut under juli och augusti.

Ekonomi & ersättning

WALLSTREET Stockholm betalar ersättning om SEK 1000 till antagna förslag som hämtas ut i form av material på av festivalen anvisade garnaffärer.

Om WALLSTREET Stockholm

Festivalen WALLSTREET Stockholm är en rörelse och en konstutställning i vårt gemensamma stadsrum i juni 2022. Genom skapandet av konstverk med en mångfald av uttryck, bidrar festivalen till stockholmsregionens attraktivitet och uppstart efter pandemin. WALLSTREET Stockholm leder vägen för konsten och kulturens betydelse och plats i en föränderlig stadsmiljö. I Upplands-Bro kommun uppförs offentlig konst i tätorten Bro tillsammans med konstnärer och invånare under juni-augusti.

Relaterade nyheter

  • 4 JUL 2022
    Som en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm målas två gångtunnlar i Bro. Etablerade konstnärer handleder sommarjobbande ungdomar från Upplands-Bro kommun som har fått i uppdrag att måla tunnlarna för ökad trivsel och trygg...
  • 1 JUL 2022
    Konstfestivalen Wallstreet Stockholm pågår just nu i Bro, Stockholm och Nacka. Konst skapas i det offentliga rummet i centrala Bro av både etablerade konstnärer och kreativa invånare. Som en del av konstfestivalen har 34 ungdomar fått...
  • 30 JUN 2022
    Genom projektet Omdaning Bro har Upplands-Bro kommun genomfört en inventering av parkbänkar i Bro tätort. Under inventeringen tog kommunen även hjälp av Bro-borna som fick svara på frågan var det saknas parkbänkar. Nu är det klart...
Upp