25APR2022

Cykelskolan tillbaka i Upplands-Bro

För andra året i rad deltar flera av kommunens skolor i cykelskola med de yngsta eleverna. Cykelskolan arrangeras av föreningen Sthlm Bike CK. Syftet är att lära elever om trafikregler på ett roligt sätt och barn som ännu inte lärt sig cykla har chansen den här dagen.

Två barn cyklar på grusväg.

Cykel är både praktiskt och miljövänligt som transportmedel och dessutom bra för folkhälsan. Den här veckan kommer föreningen Sthlm Bike CK tillbaka till Upplands-Bro med sin cykelskola. Den vänder sig till elever i förskoleklass.

– Vi vill öka cyklandet i kommunen och med cykelskolan får barnen lära sig grunderna tidigt. Det här är en bra aktivitet som ger barnen grundläggande kunskaper om att röra sig i trafiken, och möjlighet att upptäcka glädjen i att trampa sig fram på cykeln för egen maskin, säger Paul Gustafsson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Övar praktiskt

Under cykelpassen får barnen lära sig allt från hur hjälmen ska sitta korrekt på huvudet, vad olika trafikmärken betyder och även cykla sig igenom olika cykelbanor där de övar praktiskt på vad man ska tänka på i trafiken.

– Det här är både roligt och nyttigt för våra yngsta elever. Att så småningom kunna cykla tryggt och säkert i trafik är viktigt och med cykelskolan får de möjlighet att börja träna på teknik och trafikregler redan nu, säger Fredrik Nordvall, utbildningschef.

Totalt deltar elever från sex av kommunens skolor under veckan.

Relaterade nyheter

  • 11 MAJ 2022
    Den 10 maj firas Fritidshemmens dag i hela Sverige. På Finnsta-skolan i Upplands-Bro var hela skolgården full av roliga aktiviteter att delta i och under vimplar och färgglada flaggspel fanns utställningar av projekt som pågått på...
  • 2 MAJ 2022
    Upplands-Bro är en eftertraktad arbetsgivare för många av de lärarstudenter som gör sin praktik på kommunens förskolor, skolor och gymnasium. Åtskilliga studenter söker lediga jobb här, direkt efter sin praktik. – Vi får mycket höga...
  • 26 APR 2022
    På fredag är det mösspåtagning för våra blivande studenter i åk 3! Skolan bjuder på bubbel och snacks i klassrummen innan eleverna samlas för en gemensam högtidlig ceremoni utomhus med tal och musikunderhållning.
Upp