14APR2022

Vad ska vindskydden i skogen heta? Skicka in dina förslag!

Sova under bar himmel kan vara magiskt. I kommunens naturreservat finns flera vindskydd att övernatta i – men sex av dem saknar namn. Det vill vi ändra på! Skicka in dina bästa förslag på namn till vindskydden. Du kan vinna en goodiebag! Senast 11 maj behöver vi ha dina förslag.

Vinskydd i skogsglänta. Text i bild: Vad tycker du att vindskydden ska heta?

Den som vill ut i skog och mark i Upplands-Bro kan välja mellan hela elva naturreservat som finns i kommunen. För övernattning under bar himmel finns även sju vindskydd att besöka.

Ett kallas Jaktkojan och ligger i Frölunda naturreservat. Tre stycken finns i Lejondals naturreservat och ytterligare tre vindskydd ligger i Lillsjön-Örnässjöns naturreservat.

Vindskydden finns utsatta på kartor som finns uppsatta på flera ställen i respektive naturreservat och får användas av vem som helst för övernattning ute i det fria.

Nu ska de sex namnlösa vindskydden få varsitt namn. Det underlättar när man pratar om de olika platserna, och planerar sin skogstur.

Nu vill kommunen ha in dina bästa namnförslag på vad vindskydden ska heta!

Så gör du!

Skicka in dina förslag i e-tjänsten genom att klicka på länken nedan.

Sex vinnande namn utses.

Personen/personerna bakom namnförslagen vinner varsin goodiebag som innehåller tygpåse, vattenflaska, första hjälpen-kit, hopfällbar mugg samt ett sittunderlag.

Sista datum att lämna förslag: Onsdag 11 maj.

Klicka här för att lämna dina namnförslag.

Relaterade nyheter

Upp