2APR2022

Robban vann Funkisfestivalen i Upplands-Bro

Det blev en debutant som tog hem segern i årets upplaga av Funkisfestivalens deltävling i Upplands-Bro. Robbans framträdande med Vikingarnas låt Livets trädgård charmade både publiken och juryn.

Man håller upp blommor och statyett.

Robban, vinnare av Funkisfestivalen 2022 i Upplands-Bro.

Årets tävling, som avgjordes på Ekhammarsscenen i Kungsängen, var speciell på flera sätt. Det var den första efter pandemin med publik på plats och dessutom direktsändes evenemanget samtidigt i kommunens Youtubekanal för första gången.

– Vilken succé! Med alla som tittade på plats och via direktsändningen kan det mycket väl ha varit publikrekord, säger Helena Karlsson, kultursamordnare och producent, och projektledare för Funkisfestivalen i Upplands-Bro.

Robert, eller Robban som han vill kalla sig som artist, var överraskad, omtumlad och lycklig efteråt.

– Jag älskar att sjunga visor, men drömmer också om svart bälte i karate och skulle gärna bli fotomodell, berättade vinnaren som även visade upp sina kreativa broderier i anslutning till tävlingen på Ekhammarsscenen.

Nu väntar semifinal på Nalen i Stockholm 26 - 27 april.

Årets tävling

14 artister deltog i årets deltävling av Funkisfestivalen i Upplands-Bro kommun, på Ekhammarsscenen 1 april.

Vinnaren går till semifinal som avgörs den 26 - 27 april på Nalen i Stockholm. Riksfinalen är den 29 augusti på Waterfront i Stockholm.

Här är länk till inspelningen av Funkisfestivalen 2022.

Här kan du läsa om alla 14 artister i deltävlingen och juryn.

Här är länk till filmen om förra årets deltävling.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största musiktävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt evenemang som anordnas sedan 2011.

Här kan du läsa mer om finalen och organisationen Funkisglädje, som grundat Funkisfestivalen.

Relaterade nyheter

  • 18 AUG 2022
    I slutet av augusti och början av september arrangerar kommunen festligheter för stora och små på torgen i Bro och Kungsängen. Deltar gör föreningar, lokala företag, politiker och kommunens verksamheter. Välkommen till två dagars trevliga...
  • 17 AUG 2022
    Robert Wennberg från Bro flyttade till Japan efter studenten för att leva sin barndomsdröm men vägen dit har varit allt annat än lätt. I Bättre Tillsammans Sommarpodd berättar Robert Wennberg för samtalsledare Sharmarke Elmi om hur...
  • 17 AUG 2022
    Följande tider gäller för skolstarten: Måndag 22/8 Åk 1 Samling i Ekhammarskolans aula kl 09.00 IMS Språkintroduktion: Upprop kl 9.00 Samlingssalen UBG IMY Yrkesintroduktion: Upprop kl 9.00 i sal 318 IMA Individuellt...
Upp