1APR2022

ICAs nya lager invigt

Fredagen den 1 april arrangerade ICA en officiell invigning av det nya e-handelslagret i Brunna. Vid invigningsceremonin deltog bl.a. Upplands-Bros vice kommunstyrelseordförande Martin Normark och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar.

ICAs nya e-handelslaget i Brunna är Sveriges första högautomatiserade e-handelslager där hanteringen innebär ett genombrott både för effektivitet och miljömässig hållbarhet. På det nya lagret finns robotar som effektivt och automatiserat transporterar varor till rätt stationer i plockprocessen och som innebär en snabbare och mer hållbar hantering av den ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen.

Vid invigningen talade Anders Svensson, VD ICA Sverige, Per Strömberg, VD ICA Gruppen, Richard McKenzine, Chief Commercial Officer OCADO, Khashayar Farmanbar, Digitaliseringsminister, Emma Lindström, Logistikdirektör ICA Sverige och Martin Normark, 1:e vice kommunstyrelseordförande i Upplands-Bro.

– I Upplands-Bro har vi flera vi företag som ligger i framkant när det kommer till teknisk utveckling. Var tid har sin sak, nu är framtiden digitalisering och innovation. Vi är glada över att ICA väljer att utveckla framtiden här, säger Martin Normark.

Förutom att den elektrifierade och automatiserade hanteringen effektiviserar arbetet på lagret avsevärt, kommer den tillsammans med successivt elektrifierade transporter ut till kunderna även göra processen mer hållbar och energieffektiv.

Relaterade nyheter

  • 18 AUG 2022
    I slutet av augusti och början av september arrangerar kommunen festligheter för stora och små på torgen i Bro och Kungsängen. Deltar gör föreningar, lokala företag, politiker och kommunens verksamheter. Välkommen till två dagars trevliga...
  • 17 AUG 2022
    Robert Wennberg från Bro flyttade till Japan efter studenten för att leva sin barndomsdröm men vägen dit har varit allt annat än lätt. I Bättre Tillsammans Sommarpodd berättar Robert Wennberg för samtalsledare Sharmarke Elmi om hur...
  • 17 AUG 2022
    Följande tider gäller för skolstarten: Måndag 22/8 Åk 1 Samling i Ekhammarskolans aula kl 09.00 IMS Språkintroduktion: Upprop kl 9.00 Samlingssalen UBG IMY Yrkesintroduktion: Upprop kl 9.00 i sal 318 IMA Individuellt...
Upp