30MAR2022

Inget behov av boendeplatser i Kungshallen just nu

Upplands-Bro har liksom flera andra kommuner förberett tillfälliga boendeplatser för människor som flyr från kriget i Ukraina. Nu konstaterar Migrationsverket att behovet av boendeplatser hittills är mindre än förväntat.

En idottshall och en smurf.

I Kungshallen i Kungsängen har kommunens frivilliga resursgrupp, FRG, tillsammans med Upplands-Bro volontärer, förberett för att kommunen ska kunna erbjuda flyktingar från Ukraina tillfälliga boendeplatser.

Uppdraget kom från Migrationsverket. Myndigheten konstaterar nu att alla de platser som förberetts i Stockholms län inte behövs just nu.

Därför tas nu material som sovmadrasser och annat bort och magasineras. Den ordinarie verksamheten i Kungshallen, med träningar och skolidrott, fortsätter som vanligt.

– FRG och volontärerna har gjort en fantastisk insats. Om behovet av sovplatser skulle uppstå så är vi förberedda och kan snabbt ställa i ordning hallen för det igen, säger Mats Kjellberg, säkerhetschef i kommunen.

Relaterade nyheter

  • 17 MAJ 2022
    Hur skapar man förutsättningar för ett gott och hållbart ledarskap inom en organinsation, som en kommun? Och finns det något att lära av Schibboleteffekten?
  • 16 MAJ 2022
    Vad tycker du att kommunen och polisen bör jobba med när det handlar om trygghet och säkerhet i Upplands-Bro? Kommunen och lokalpolisen håller gemensamt ett antal medborgardialoger under våren för att prata om trygghet och säkerhet...
  • 11 MAJ 2022
    Under fyra dagar är Upplands-Bro kommun värd för fyra lärare från Grekland, ett Erasmus-utbyte med fokus på hur kommunen arbetar med introduktion av nyanlända – från förskolebarn till vuxna. – Vi är mycket imponerade över hur ni...
Upp