28MAR2022

Dags för Funkisfestivalen!

På fredag den 1 april är det dags för Funkisfestivalen, Sveriges största musiktävling för personer med funktionsvariation. Deltävlingen i Upplands-Bro har samlat hela 14 artister som uppträder på Ekhammarscenen i Kungsängen. Tävlingen direktsänds också i Upplands-Bro kommuns Youtubekanal.

Artist på scenen

Derun, en av årets artister i Funkisfestivalen i Upplands-Bro kommun.

Det är tolfte året i rad som Funkisfestivalen arrangeras i Upplands-Bro. Helt nytt för i år är att deltävlingen både genomförs inför publik på Ekhammarsscenen i Kungsängen och samtidigt sänds på Youtube.

– Efter pandemin känns det fantastiskt att få se artisterna på scenen igen inför publik, men också pirrigt att genomföra en direktsändning parallellt. Det är mycket som måste fungera, säger Helena Karlsson, kultursamordnare och producent, som projektleder tävlingen i Upplands-Bro.

– En annan nyhet är att vi har med en jury i år för första gången sedan 2017 som tillsammans med tittarnas röster utser vinnaren. Ungefär som i Melodifestivalen, tillägger Helena.

För den som vill se artisterna livs levande på scenen går det att köpa biljetter via kommunens kulturportal (se länk i faktarutan nedan).

Artisterna kommer att bjuda på allt från dansbandsgung av Arvingarna till kärleksballader av Céline Dion och röstningen sker via www.menti.com.

Årets tävling

14 artister deltar i årets deltävling av Funkisfestivalen i Upplands-Bro kommun. Den avgörs på Ekhammarsscenen fredagen den 1 april kl 18.

Vinnaren går till semifinal som avgörs den 26 - 27 april på Nalen i Stockholm. Riksfinalen är den 29 augusti på Waterfront i Stockholm.

Här kan du läsa om alla 14 artister i deltävlingen och juryn.

Här bokar du biljetter (kostar 100 kr per person).

Här är länk till livesändningen fredag 1 april kl 18.

Här är länk till filmen om förra årets deltävling.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största musiktävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt evenemang som anordnas sedan 2011.

Här kan du läsa mer om finalen och organisationen Funkisglädje, som grundat Funkisfestivalen.

Relaterade nyheter

  • 4 JUL 2022
    Den 1 juni fattade kommunstyrelsen beslut om att Upplands-Bro kommun ingår ett intentionsavtal med Svenska fotbollsförbundet och Hemsö som går ut på att genomföra en förstudie om nationellt utvecklings-, tränings- och utbildningscenter...
  • 4 JUL 2022
    Som en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm målas två gångtunnlar i Bro. Etablerade konstnärer handleder sommarjobbande ungdomar från Upplands-Bro kommun som har fått i uppdrag att måla tunnlarna för ökad trivsel och trygg...
  • 4 JUL 2022
    I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun – en 15 kilometers utmaning i vacker natur med simsträckor i fyra olika sjöar. Arrangerar gör Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår. Upplands-Bro kommun stöttar med delfinansiering...
Upp