24MAR2022

Tyck till om bättre belysning i Bro

Belysning av offentliga platser kan leda till både ökad trivsel och trygghet. Genom projektet Omdaning Bro genomför Upplands-Bro kommun en satsning på belysningen i centrala Bro. Nu kan du som boende bidra med dina kunskaper och åsikter. Hur tycker du att vi kan utveckla belysningen i centrala Bro?

– Med bra utebelysning kan vi se varandra och omgivningen bättre. Forskning visar även att god belysning minskar antalet brott och ökar den uppleva tryggheten. Därför satsar vi på att utveckla belysningen i Bro. Nu ber vi Bro-borna om hjälp, säger Malin Rülf, delprojektledare Omdaning Bro.

En enkät om belysningen i centrala Bro finns på kommunens hemsida. Det är möjligt att svara på enkäten fram till den 14 april. På Earth Hour-dagen den 26 mars genomförs även en fysisk enkätundersökning i Bro centrum.

Satsningen handlar inte bara om funktionell utomhusbelysning. Den handlar även om dekorationsbelysning, något som kommunen uppför bland annat vid högtider.

– Julbelysning är något som brukar uppskattas men det finns många fler högtider då vi skulle kunna uppföra dekorationsbelysning. Säsongsbelysning är framför allt något som kan lysa upp tillvaron under årets mörkare månader, säger Malin Rülf.

Relaterade nyheter

  • 4 JUL 2022
    Som en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm målas två gångtunnlar i Bro. Etablerade konstnärer handleder sommarjobbande ungdomar från Upplands-Bro kommun som har fått i uppdrag att måla tunnlarna för ökad trivsel och trygg...
  • 1 JUL 2022
    Konstfestivalen Wallstreet Stockholm pågår just nu i Bro, Stockholm och Nacka. Konst skapas i det offentliga rummet i centrala Bro av både etablerade konstnärer och kreativa invånare. Som en del av konstfestivalen har 34 ungdomar fått...
  • 30 JUN 2022
    Genom projektet Omdaning Bro har Upplands-Bro kommun genomfört en inventering av parkbänkar i Bro tätort. Under inventeringen tog kommunen även hjälp av Bro-borna som fick svara på frågan var det saknas parkbänkar. Nu är det klart...
Upp