1MAR2022

Pyssel i Bro för hela familjen: skapa din vinterskog

 Att vara ute i naturen är roligt, spännande och lärorikt. Men på vintern kan naturen upplevas som mörk, kall och inte så rolig. Så behöver det inte vara. Nu bjuder Upplands-Bro kommun in till en kreativ workshop om hur naturen kan bli en plats att besöka, även under vintern. Målet är att utveckla en plats i skogen till nästa vinter för att fler ska vilja vara ute i naturen, även när det är mörk och kallt ute. Välkommen till Café Nyfiket i Brohuset den 20 mars kl 13-16 för pyssel och prat om vinterskogen.

Snöklädd skog

Skogen norr om Finnstaskolan i Bro

Nästa vinter kanske du upptäcker att massa nya saker dykt upp i skogen norr om Finnstaskolan. Vi undrar vad dina idéer är på vad det skulle kunna vara! Vad kan vara spännande att hitta på under en tur i skogen på vintern? Vad behöver du och kompisarna för att kunna vara där länge och ofta? Vad skulle få din mamma din farfar eller din granne att komma dit? Vad är kul med att vara ute i skogen en vinterkväll och vad är inte så kul?

Genom projektet Omdaning Bro vill Upplands-Bro kommun utveckla rekreationsmöjligheterna i Bro, året runt. Därför kommer en plats i skogen norr om Finnstaskolan att utvecklas tillsammans med Broborna. Genom workshops utvecklar vi idéer som testas under nästa vinter.

 Välkommen till vinterpyssel i Bro!

Plats: Café Nyfiket i Brohuset, Bro Centrum 1

Datum: Söndagen den 20 mars

Tid: Drop-in mellan kl 13:00 och 16:00

Alla åldrar är välkomna.

Vi bjuder på fika!

Dela med dig av dina tankar - svara på vår enkät!

Svara gärna på vår enkät om utformningen av Bros nya mötesplats i skogen bakom Finnstaskolan. Enkäten utförs för att ta fram idéer för hur naturen kan bli en plats att besöka, inte bara på sommaren utan även på vintern.

Vi vill ta del av dina erfarenheter och önskemål! Vad vill du att vi ska göra med platsen i skogen bakom Finnstaskolan? Lyfta fram något som redan finns där, tillföra belysning eller något annat oväntat? Vill du att vi ställer dit något praktiskt, lekfullt eller båda delarna?

Relaterade nyheter

  • 4 JUL 2022
    Som en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm målas två gångtunnlar i Bro. Etablerade konstnärer handleder sommarjobbande ungdomar från Upplands-Bro kommun som har fått i uppdrag att måla tunnlarna för ökad trivsel och trygg...
  • 1 JUL 2022
    Konstfestivalen Wallstreet Stockholm pågår just nu i Bro, Stockholm och Nacka. Konst skapas i det offentliga rummet i centrala Bro av både etablerade konstnärer och kreativa invånare. Som en del av konstfestivalen har 34 ungdomar fått...
  • 30 JUN 2022
    Genom projektet Omdaning Bro har Upplands-Bro kommun genomfört en inventering av parkbänkar i Bro tätort. Under inventeringen tog kommunen även hjälp av Bro-borna som fick svara på frågan var det saknas parkbänkar. Nu är det klart...
Upp