23FEB2022

Brunnas nya lekpark har fått ett namn

Över 100 förslag skickades in när tekniska nämnden bad allmänheten om hjälp för att namnge Brunnas nya park med lekplats och utegym. Ett av förslagen har nu antagits av en enig nämnd: Nyckelbergsparken.

Collage, två bilder. Ett barn på en rutchkana. Ett utegym i trä.

Nyckelbergsparken i Brunna riktar sig till personer i alla åldrar.

Det var många som ville vara med och namnge den nya parken. 126 förslag skickades in, varav 101 unika namnförslag. Det fanns mycket att välja på med andra ord, men en enig nämnd beslutade i januari om ett namn.

– Det är mycket trevligt att vi har fått till en park i Brunna med aktiviteter för alla åldrar, från småbarn till äldre pensionärer. Och extra glädjande att kommuninvånarna kom in med så många bra förslag på namn till parken, som alltså kommer att heta Nyckelbergsparken, säger Marcus Sköld (M), ordförande i tekniska nämnden.

Parken byggs nu norr om Tarantellastigen och Artistvägen i Brunna. Parken byggs i hållbara naturmaterial och här kommer att finnas både lekplats och utegym.

Nyckelbergsparken planeras stå klar och invigas under våren 2022.

Relaterade nyheter

  • 10 MAJ 2022
    Det har blivit dags för invigning av Nyckelbergsparken – Brunnas nya park med lekplats och utegym. Den 20 maj klockan 14 är den som vill välkommen att delta.
  • 28 MAR 2022
    Det är ett efterlängtat vårtecken – nu pågår arbetet med att ta upp vinterns grus från vägar, gång- och cykelbanor. Runt den 20 april ska det vara klart.
  • 15 MAR 2022
    I december 2021 invigdes den ombyggda Granhammarsvägen efter ett och ett halvt års arbete. Den totala kalkylen för projektet är 76 miljoner kronor. Kalkylen ingick inte i det politiska beslutet utan hanterades som en del av ordinarie...
Upp