18FEB2022

Livesänt samtal om unga brottsoffer

Tisdagen den 22 februari är det den Internationella Brottsofferdagen. Klockan 12–13 arrangerar Upplands-Bro kommuns fältgrupp ett samtal om och för unga brottsoffer, i samarbete med Ungdomsjouren Anna & Abbe. Samtalet sänds live men går också att följa i efterhand.

Ungdomar i motljus

Vad händer om man blir utsatt för brott? Jag misstänker att jag blivit utsatt för brott men vet inte vad jag ska göra? Dessa frågor och många fler har ungdomar i Upplands-Bro ställt till kommunens fältassistenter. Tillsammans med polis, socialsekreterare och advokat lyfter vi frågor och situationer som berör unga brottsoffer. Samtalet livesänds via Zoom och riktar sig till unga, men även anhöriga vuxna.

Livesänt samtal om unga brottsoffer

Tisdagen den 22 februari klockan 12–13.

Samtalet sänds via Zoom.

Samtal med Stödcentrum

Den 8 mars hålls även ett samtal med Stödcentrum Nordväst. Medarbetare från stödcentrum berättar om sin verksamhet och kommenterar samtalet om unga brottsoffer som hölls den 22 februari. Samtalet med stödgruppen sänds den 8 mars klockan 15–16 och går att följa i efterhand.

Om Stödcentrum Nordväst

Stöd till brottsutsatta, vittnen och/eller anhöriga finns att få genom Stödcentrum för unga brottsoffer eller Brottsofferjouren. Stödcentrum Nordväst erbjuder stöd till ungdomar mellan 10–21 år som utsatts för brott eller som är vittne till brott. Kontakten med Stödcentrum är frivillig, gratis och du kan vara anonym om du vill. Du som är brottsutsatt behöver inte ha gjort en polisanmälan, men om du har gjort en eller vill gör det så kan stödcentrum ge stöd under rättsprocessen. Även anhöriga är välkomna att kontakta Stödcentrum.

Om Brottsofferjouren

Brottsofferjouren är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som ger stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Brottsutsatta kan vara anonyma och stödet är kostnadsfritt. Brottsofferjouren har tystnadslöfte och ingen polisanmälan krävs. Stöd som erbjuds är:

 • Medmänskligt stöd av någon som lyssnar och förstår.
 • Information om polisanmälan, rättsprocess och ersättningsfrågor.
 • Stöd vid eventuell rättegång.
 • Hjälp i kontakt med myndigheter och försäkringsbolag.

Relaterade nyheter

 • 16 MAJ 2022
  Vad tycker du att kommunen och polisen bör jobba med när det handlar om trygghet och säkerhet i Upplands-Bro? Kommunen och lokalpolisen håller gemensamt ett antal medborgardialoger under våren för att prata om trygghet och säkerhet...
 • 12 MAJ 2022
  Känner du en ung person som skulle behöva en hjälpande hand tillbaka till samhället och en meningsfull framtid? Framtidslabbet är projektet som vänder sig till unga som av olika skäl inte fullföljt sin skolgång eller arbete och hamnat...
 • 12 MAJ 2022
  Den 27 april godkände kommunfullmäktige Upplands-Brohus framställan om produktion av tio radhus på Köpmanvägen i Bro. Nu arbetar Upplands-Brohus med kalkyl och bygglov för projektet. Husen beräknas stå klara till sommaren 2024.
Upp