10FEB2022

Lokala näringslivet möter unga affärsidéer i digital pitch

Onsdagen den 9 februari fick elever i Upplands-Bro gymnasiet, som driver ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet, möjligheten att kunna delta i en digital pitch, och öva på att kärnfullt presentera sina affärsidéer för ett antal lokala företagare.

Eleverna på Upplands-Bro-gymnasiet får under sitt sista läsår chansen att starta och driva ett företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Den 9 februari genomförde Upplands-Bro gymnasiet, företrädare för både Upplands-Bro kommun och ett tiotal lokala företagare att arrangera en digital UF-pitch. På ett digitalt möte fick 11 UF-företag möjligheten att berätta om sina affärsidéer för lokala företagare i kommunen.

– Vi har bjudit in representanter från näringslivet i Upplands-Bro kommun för att delta, som en del i arbetet att främja och stärka ungt företagande. Ett tätare samarbete mellan skola och näringsliv är nödvändigt för att öka elevernas kunskaper om arbetsmarknaden och företagande, men också personlig utveckling och ett kontaktnätverk, säger Katarina Barter, näringslivschef, Upplands-Bro kommun.

I tre olika pass fick UF-företagen presentera sin affärsidé för företagarna, som gav återkoppling på bland annat affärsidén, men också sin presentation och vad som behövs för att lyckas.

- Att erbjuda eleverna en möjlighet att få testa sina färdigheter och presentera sina affärsidéer på riktigt gentemot de lokala företagarna i kommunen är väldigt värdefullt och utvecklande. Det blir skola med verklighetsanknytning och just mer på riktigt. Vi märker att det motiverar eleverna och de har varit förväntansfulla och spända inför dagens träff, säger Pär Thomsson, lärare på UBG och en av handledarna för UF, med bakgrund från näringslivet då länge arbetat på Ericsson.

Dessa företag deltog vid UF-pitchen den 9 februari:

Your Recycling UF – Hjälper företag med källsortering och pant för ett mer hållbart samhälle.

Iinvej Lights UF- Säljer egengjorda veganska ljus på hemsida samt via sociala medier.
Ett motiv på ljusen är kvinnokroppen och anledningen till varför de vill sälja dessa ljus är för de vill uppmärksamma alla typer av kvinnokroppar.

Aroma Home UF- Säljer ljus och tillverkar ljusen utav soja-vax, som är ett naturligt och rökfritt vax samt använder sig utav återanvända glasburkar.

Trendy Decor UF – Designar olika motiv på datorfodral som de säljer framför allt via Instagram och Tik Tok.

Padel Revival UF – Säljer begagnade padelrack samt anordnar padelturneringar i samarbete med lokala padelhallar.

Outline Clothing UF - Tar hand om och säljer begagnade kläder. De gör egen design och skräddarsyr vissa av plaggen.

OMG UF – Erbjuder roliga events till ungdomar för att aktivera ungdomar. Planerar festival på sportlovet.

Stravagante UF – Erbjuder en kvalitativ olivolja till konsumenter som har en glädje och passion för matlagning. Även salt, peppar och såser finns i deras sortiment.

Cleanout UF – Säljer en fläckborttagningspenna och vänder sig till både företag samt privatpersoner

Monique UF – Säljer moderna produkter med hög kvalitet som är populära bland ungdomar. Just nu en mössa med trycket ’Monique’ i tre olika färger.

Light You Up UF - Säljer kvalitetsljus som passar alla tillfällen, som håller länge och inreder hemmet på ett snyggt sätt.

Vill du som företagare bidra i samarbetet mellan skola och näringsliv eller är nyfiken på något av dessa unga företag i Upplands-Bro kommun? Kontakta Katarina Barter på katarina.barter@upplands-bro.se

Relaterade nyheter

  • 4 JUL 2022
    Den 1 juni fattade kommunstyrelsen beslut om att Upplands-Bro kommun ingår ett intentionsavtal med Svenska fotbollsförbundet och Hemsö som går ut på att genomföra en förstudie om nationellt utvecklings-, tränings- och utbildningscenter...
  • 4 JUL 2022
    Som en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm målas två gångtunnlar i Bro. Etablerade konstnärer handleder sommarjobbande ungdomar från Upplands-Bro kommun som har fått i uppdrag att måla tunnlarna för ökad trivsel och trygg...
  • 4 JUL 2022
    I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun – en 15 kilometers utmaning i vacker natur med simsträckor i fyra olika sjöar. Arrangerar gör Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår. Upplands-Bro kommun stöttar med delfinansiering...
Upp