9FEB2022

Möt några av pandemins hjältar

Med pandemin förändrades allas vår vardag helt. För många kunde helt enkelt inte arbeta hemifrån. Förskolorna är bara ett exempel på en arbetsplats som fortsatt skulle fungera, men utifrån nya förutsättningar för både personal, barnen och för vårdnadshavarna.

Möt några av hjältarna på Jensen förskola, Bro Mälarstad.

Elin Lagervall, en hjälte som utvecklat teamsamarbeten. Azza Mobarak är hjälten som fokuserat på barnens trygghet. Cecilia Granlund Löfving, en hjälte som hanterat vardagen med nytänk.

 Elin Lagervall, barnskötare, Jensen förskola Bro Mälarstrand:

"Pandemin har gett oss möjlighet att utforska utomhuspedagogik på en ny nivå. Vi har fått samarbeta i olika team och över gränserna med barn i olika åldrar. Vi har behövt vara väldigt flexibla och komma på nya lösningar för att få ihop en verksamhet när inte vardagen är som vanligt på förskolan".

 Azza Mobarak, barnskötare, Jensen förskola Bro Mälarstrand:

"Det har varit så viktigt att behålla förskolan öppen för att inte barnen ska behöva drabbas lika hårt av pandemin, speciellt när platser som exempelvis öppna förskolan har haft stängt. Det har också varit viktigt att vårdnadshavare har känt sig trygga att lämna sina barn här. Förskolan har verkligen bidragit till att ta samhället igenom pandemin och jag är stolt över att ha fått vara en del av det viktiga arbetet".

Cecilia Granlund Löfving, förskollärare, Jensen förskola Bro Mälarstrand:

"Pandemin har gett en snabb digital utveckling inom förskolan som jag hoppas fortsätter. Vi behöver inte lägga tid på att resa när möten blir mer effektiva och kan ske mellan flera personer, i olika städer och på olika platser, exempelvis föräldramöten. Vi har startat en ny förskola under pandemin, det har krävt mycket planering, nytänk och struktur. Avståndsrestriktioner har varit svårt att följa då barnen behöver närhet, trygghet och omsorg. Problemlösning, flexibilitet och samarbete har varit A och O mellan både kollegor, barn och vårdnadshavare. Tillsammans har vi hållit i och hållit ut genom pandemin!” 

Relaterade nyheter

  • 30 JUN 2022
    För att skapa en långsiktigt hållbar hantering av dagvatten och för att klara av såväl dagens som framtidens krav och utmaningar, krävs god planering. Den 15 juni 2022 antog kommunfullmäktige en dagvattenplan och dagvattenpolicy, som...
  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
Upp