27JAN2022

Nominera nu! Vem blir årets Upplands-Broare 2021?

Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.

Anonym figur med frågetecken.

Känner du en bra förebild i Upplands-Bro? Nominera till Årets Upplands-Broare!

Priset delas ut årligen och ska gå till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Personen eller personerna som får priset ska bo, arbeta eller på annat sätt vara verksamma i Upplands-Bro den dag nomineringen sker.

Invånare i Upplands-Bro kommun får nominera en person eller flera personer som de tycker bör få priset. I förslaget ska finnas den nominerades fullständiga namn och adress samt en motivering till varför just hen/de ska tilldelas priset.

Så utses vinnaren

Det är kommunfullmäktiges presidium, som består av ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, som beslutar vem som ska få utmärkelsen Årets Upplands-Broare bland de nominerade.

Utdelning

Den person (eller de personer) som utnämns till Årets Upplands-Broare kontaktas innan den formella utnämningen. Anledningen är att personen ska ha möjlighet att tacka nej till priset.

Prisutdelningen är en årligen återkommande händelse, hösten 2020 beslutade kommunfullmäktige att priset ska delas ut under våren, för föregående år.

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare är inte kopplad till en prestation under någon specifik tidsperiod.

Pris

Vinnaren får, förutom äran, välja valfritt verk från vårsalongen 2022, värt högst 5 000 kr.

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare har delats ut sedan 2006. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset.

Så nominerar du!

Skicka in din nominering här, via kommunens e-tjänst.

Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.

Relaterade nyheter

  • 17 MAJ 2022
    Hur skapar man förutsättningar för ett gott och hållbart ledarskap inom en organinsation, som en kommun? Och finns det något att lära av Schibboleteffekten?
  • 16 MAJ 2022
    Vad tycker du att kommunen och polisen bör jobba med när det handlar om trygghet och säkerhet i Upplands-Bro? Kommunen och lokalpolisen håller gemensamt ett antal medborgardialoger under våren för att prata om trygghet och säkerhet...
  • 11 MAJ 2022
    Under fyra dagar är Upplands-Bro kommun värd för fyra lärare från Grekland, ett Erasmus-utbyte med fokus på hur kommunen arbetar med introduktion av nyanlända – från förskolebarn till vuxna. – Vi är mycket imponerade över hur ni...
Upp