21JAN2022

Broddar till alla invånare 75 år eller äldre

UPPDATERING 22-02-02: Broddarna är nu tyvärr slut.

Sedan torsdagen den 20 januari finns möjlighet för alla kommuninvånare som är 75 år eller äldre att hämta ett par broddar i Kontaktcenter i Kungsängen eller Bro. Broddarna är kostnadsfria för uthämtaren och syftar till att motverka fallolyckor utomhus vid halt väglag.

Bild: Mostphotos

Uthämtning av broddar kan ske under Kontaktcenters ordinarie öppettider, se faktarutan nedan. Ett par person får hämtas. För att hämta ut ett par broddar ska du legitimera dig, fylla 75 år i år eller vara äldre. Likaså ska bostadsadress uppges. Ett krav för att få broddarna är att du är folkbokförd i Upplands-Bro kommun.

  • – Med en stark budget i ryggen så har vi nu möjlighet att satsa på våra äldre kommuninvånare, bland annat genom gratis broddar, säger Tina Teljstedt (KD), ordförande för Äldre- och omsorgsnämnden.

Tänk på att broddar endast ska användas utomhus, det finns stor risk att halka när man går in med broddar på sig.

Ordinarie öppettider till kontaktcenter

Kungsängen:

Måndag till torsdag: 07:45-16:00
Fredag: 09:00-15:00

Bro:

Måndag till torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 09:00-15:00

Dag före ”röd dag” stänger kontaktcenter klockan 12:00

Relaterade nyheter

  • 17 MAJ 2022
    Hur skapar man förutsättningar för ett gott och hållbart ledarskap inom en organinsation, som en kommun? Och finns det något att lära av Schibboleteffekten?
  • 17 MAJ 2022
    Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Här kan du läsa om de nominerade företagen. Vinnaren utses...
  • 16 MAJ 2022
    Vad tycker du att kommunen och polisen bör jobba med när det handlar om trygghet och säkerhet i Upplands-Bro? Kommunen och lokalpolisen håller gemensamt ett antal medborgardialoger under våren för att prata om trygghet och säkerhet...
Upp