7JAN2022

En av Upplands-Bro kommuns äldsta, Margareta Petersson – firar 108 år idag

Margareta Petersson 108 år

Idag, den 7 januari, firar Margareta Petersson, boende på Kungsgården i Upplands Bro kommun, 108 år. Med det är hon en av kommunens äldsta invånare. Jubilaren uppvaktades på födelsedagen med tårta, trubadur, rosé champagne samt blommor.

Som ung arbetade Margareta Petersson som piga. Hon har haft ett arbetsamt och mycket hälsosamt liv – hon har exempelvis aldrig rökt. Vid 107 års ålder flyttade Margareta Petersson till Upplands-Bro kommun för att bo på Kungsgården, och komma närmare till sin dotter Karin Petersson.

Med ålders rätt är hörseln inte riktigt densamma som förr, men Margareta säger att hon trivs så bra på Kungsgården.

Och så har hon ett tips till de yngre generationerna – Leva livet!

– Hon har varit en bra mamma, säger Karin Petersson. Jag är glad att jag har henne.

Relaterade nyheter

  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
  • 14 JAN 2022
    Med vaken blick söker de av allt de ser genom bilrutan. De känner varje område i Upplands-Bro kommun precis lika bra som de känner varandra. I tio år har KG Sjöblom och Tomas Arvén rattat Grannstödsbilen i Upplands-Bro kommun ihop....
  • 13 JAN 2022
    Upplands-Bro kommun har den senaste tiden fått in flera synpunkter och flera goda förslag på kommunens ordningsföreskrifter, som bland annat reglerar fyrverkerier på offentlig plats.
Upp