28DEC2021

Öråkers först ut att Boka en upphandlare

Martina Lindgren, Öråkers gård var först ut att nappa på Upplands-Bro kommuns e-tjänst Boka en upphandlare. Hon träffade Mattias Wiberg, upphandlingschef och Anna Tängdén, upphandlare, och fick vet mer om hur upphandlingar ofta är uppbyggda, hur de går till och litet om vad det innebär att lämna anbud.

 • – Ett mycket värdefullt möte, säger Martina Lindgren. Jag fick en bra inblick i hur upphandlingar fungerar och många bra tips inför uppstarten av våra konferenser nästa år, det här är en tjänst som jag varmt kan rekommendera.

Vid samma tillfälle informerades det också om kommunens intressentlista för direktupphandlingar och vilka upphandlingssystem som är vanliga. E-tjänsten Boka en upphandlare har startats som ett resultat av den täta dialogen mellan kommunen och näringslivet. Företagen har uttryckt ett behov av ökat stöd och förståelse för upphandlingsprocessen.

 • – Det var mycket trevligt att träffa Martina Lindgren och höra mer om verksamheten på Ladan och Öråkers gård, säger Mattias Wiberg. Jag hoppas att hon fick en del tips och råd som de kan använda sig av i sin verksamhet.

Kommande tillfällen att boka en upphandlare är den 12, 19 samt 26 januari 2022.

Relaterade nyheter

 • 12 JAN 2022
  Tänk gärna på att främja det lokala näringslivet när du planerar dina inköp, så här efter jul- och nyårshelgerna. Många företag och verksamheter har det tufft under de restriktioner som råder och behöver både din omtanke och dina...
 • 3 JAN 2022
  Med start idag den 3 januari börjar Svenskt Näringsliv att skicka ut årets enkät för att mäta det lokala företagsklimatet. Totalt 70 000 företag får snart enkäten i inkorg eller brevlåda, och sista svarsdag är den 31 mars.
 • 3 JAN 2022
  Sedan den 1 december är ICAs högautomatiserade lager i Brunna, i Upplands-Bro i full drift. Det är den första lagerlösningen i Sverige för e-handlad mat. Ambitionen är att det ska kunna växa med de ökande behoven kommande år och nu...
Upp